Спортинг Лисабон - Левски

{ Публикувано в сряда, септември 29, 2010 от Unknown }


Спортинг – Левски София
Лига Европа – Група C
Четвъртък 30.09 – заложи в Bet365

Както всички знаем отбора на Спортинг е доста силен отбор, но в момента е в много лоша серия и ако днес не победят Левски и в следващата среща за първенството отново не победят то най-вероятно треньора ще бъде уволнен.
След 6 изиграни кръга в португлаското първенство тима има едва 8 точки. На 19-ти този месец те изиграха градското дерби с Бенфика и го загубиха с 2:0 което още повече нажежи обстановката в тима. Последния им мач бе домакинство на Насионал Мадейра и трябваше да е нещо като загрявка за тази среща, но въпреки че мача потръгна добре Лиедсон се скара със свой съотборник и треньора ги смени на полувремето.
Не е ясно дали Лиедсон и Джало ще играят в тази среща заради действията им в последния мач, но ако останат на пейката според мен ще е по-добре за българския състав тъй като на тяхно място най-вероятно ще играят Карлос Салейро и Диого Саломао които също са класни, но нямат толкова игрови опит.

Повече тук: Спортинг Лисабон - Левски
Прочети още...

ЦСКА - Порто

{ Публикувано в сряда, септември 29, 2010 от Unknown }


ЦСКА – Порто
Лига Европа – Група L
Четвъртък – 30.09 заложи на живо в bet365

Намиращият се в много слаба форма тим на ЦСКА приема португалския гранд Порто във втори мач от груповата фаза на тазгодишното издание на Лига Европа. В първият си двубой от Група L армейците направиха доста добър мач срещу Бешикташ, но все пак загубиха с 0-1 с гол в 89-та минута, докато Порто се справи с лекота у дома, като записа комфортно 3-0 над Рапид Виена.

ЦСКА

Наистина не знам откъде да започна с писанията си за родния гранд. Това не е ЦСКА! Скандали и пак скандали. В рамките на една седмица имаше две сбивания между съотборници в лагера на “червените”, което само по себе си говори за атмосферата в клуба. ЦСКА играе слабо и всички го виждат. Гостуването на Бешикташ беше приятна изненада, с оглед на това, че повечето специалисти очакваха тимът да падне с поне 2 гола разлика. Признавам си, че и аз очаквах именно това. И все пак един мач първенството не прави, ако мога да перифразирам онази приказка за птичката и пролетта.

Повече тук: ЦСКА - Порто
Прочети още...

Манчестър Юнайтед - Ливърпул

{ Публикувано в събота, септември 18, 2010 от Unknown }


Манчестър Юнайтед – Ливърпул
Англия – Висша Лига
Неделя – 19.08 играй на живо в bet365

Въпреки разликите в моментното класиране и формата сблъсъкът между Манчестър Юнайтед и Ливърпул си остава един от най-големите, ако не и най-големият в английският футбол. Двата най-успешни клуба на Албиона се срещат отново в неделя на Олд Трафорд.

Манчестър Юнайтед

Манчестър Юнайтед излиза за този мач след два не толкова убедителни мача. Първо “червените дяволи” направиха 3-3 като гости на Евертън, след като водеха 90 минути с 3-1, но само за 3 минути пропиляха тази преднина от два гола, като дори можеха и да загубят накрая. В средата на седмицата тимът прие у дома Рейнджърс в мач от Шампионската Лига, като изненадващо намиращия се в много добра форма Димитър Бербатов остана извън групата. Това даде своето отражение, като Юнайтед не успя да създаде нищо чак толкова опасно пред противниковата врата и в крайна сметка крайния резултат бе 0-0. Единственото позитивно нещо в сблъсъка с шотландците бе завръщането на Рио Фърдинанд, който изигра първите си 90 минути от известно време насам. Юнайтед, обаче, даде друга жертва, като Антонио Валенсия счупи глезена си и ще бъде аут за дълго.

Цялата прогноза тук: Манчестър Юнайтед - Ливърпул
Прочети още...

Левски - Гент

{ Публикувано в сряда, септември 15, 2010 от Unknown }


Левски – Гент
Лига Европа – Групова фаза
Четвъртък – 16.09 на живо в bet365

Левски

Левски започва своята одисея в групите на Лига Европа с домакинство белгийския Гент в четвъртък на ст. Георги Аспарухов от 20:00ч., като мачът ще бъде предаван и пряко по БНТ(сетиха се!). “Сините” се намират в доста добра форма, като са лидери в родната А група с актив от 15 точки – пет победи и една загуба.
В последния кръг Левски загря с 4-0 над Миньор у дома, като нов хеттрик за тима вкара Гара Дамбеле, новият любимец на феновете. По последни данни всички билети за двубоя са продадени, като атмосферата ще бъде повече от добра. По пътя си за групите Йовов и компания отстраниха два шведски отбора – шампиона за 2008 година Калмар шампиона за 2009 АИК Стокхолм.
Левски се падна в Група C на турнира, в компанията на Лил, Спортинг Лисабон и сегашния съперник Гент. Шансовете на “сините” за продължаване напред изглеждат реални, като адски много зависи резултата от мача в четвъртък.
След направените обстойни прегледи на Владимир Гаджев стана ясно, че халфът ще пропусне мача срещу Гент. Със сигурност Ясен Петров няма да разчита на наказания Милиев и контузения Христо Йовов.

Гент

В първенството на Белгия също за изминали шест кръга, като Гент се намират на 5-та позиция с актив от 13 точки – 4 победи, 1 равен и 1 загуба. В последния си двубой тимът направи 2-2 с Лиерс. Нека не забравяме, че и Гент отстрани в плейфоите преди групите холандския Фейенорд след загуба с 0-1 като гост и победа с 2-0 у дома. Това само по-себе си говори доста добре за класата на отбора.

Цялата прогноза тук: Левски - Гент
Прочети още...

Бешикташ - ЦСКА

{ Публикувано в сряда, септември 15, 2010 от Unknown }


Бешикташ – ЦСКА София
Лига Европа – Група L
Четвъртък 16.09 – на живо в Bet365

През изминалия сезон отбора на Бешикташ не се представи много добре в турското първенство, но въпреки това завърши на 4-то място и това им позволи да се състезават в Лига Европа.
Сега обаче състава им е далеч по-качествен и обигран и в тази среща това ще си проличи. Най-големия минус за турците и плюс за българите е контузията на Рикардо Куарешма който може и да пропусне двубоя, но може и да започне като титуляр. Освен него Бешикташ разполагат с футболисти като Гути, Бобо, Нобре и Фатих Теке който дойде от Рубин Казан.
През новия сезон във вътрешното първенство турския тим има 3 победи и 1 загуба с голова разлика 9-3 като в последния си мач победи Анкарагючю с 4:0 с 2 попадения на Бобо и 1 на Нобре.
За ЦСКА незнам какво да кажа. Това, че отбора се намира на 9-то място след изиграни 6 кръга мисля, че говори само по себе си в каква форма е отбора. Единственото нещо което е добре да за нашия състав е привличането на Райс Мболи, но когато защитата ти е слаба и отбора е подложен на натиск не виждам как един вратар ще успее сам да спечели 1-та точка.

Цялата прогноза тук: Бешикташ - ЦСКА
Прочети още...

Шампионска Лига Фаворити

{ Публикувано в вторник, септември 14, 2010 от Unknown }
Чакането свърши, тази вечер започват първите мачове от груповата фаза на Шампионската Лига, като очакванията са тази година турнира да бъде повече от оспорван. Специалистите смятат, че поне пет-шест отбора имат реални шансове да празнуват през май месец догодина на Уембли.
И тази година няма да можем да гледаме български отбор в групите, тъй като шампиона Литекс не успя да се справи с Жилина в третия квалификационен кръг и отпадна. Все пак, Левски и ЦСКА успяха да се класират в груповата фаза на вторият по сила турнир на Стария континент – Лига Европа, чийто първи мачове са в четвъртък вечер.
След това малко отклонение относно родното участие в Европа, нека се върнем и към днешната статия, а именно кои са основните фаворити за спечелването на Шампионската Лига през този сезон. Дали Барселона ще продължава да мачка или пък Специалния пак ще застане на пътя им, този път начело на вечния враг Реал Мадрид. Манчестър Юнайтед, с намиращия се в много добра форма Митко Бербатов, също гледа жадно към мача трофея, като другия основен претендент от Англия е Челси.

Повече тук: Шампионска Лига Фаворити
Прочети още...

Прогноза: България - Черна Гора

{ Публикувано в понеделник, септември 06, 2010 от Unknown }


България – Черна Гора
Евро 2012 – Квалификации
Вторник 07.09 на живо в bet365

Ние българите вече свикнахме да не гледаме националният отбор по футбол на голям футболен форум, бил той  задаващото се Евро 2012 или пък следващото световно. За пореден път дуетът СС ни накара да се срамуваме, че сме българи. Мъчно ми е за всички тези фенове, които бяха на Уемли, само да за видят порения резил на българския национален отбор. Сега ни очаква нова мъка срещу Черна Гора, които даже се канят да ни бият. Докъде стигнахме, по дяволите?!

България

Снощи гледах повторение на мача България – Германия от квалификациите за Евро 96. Нашите изоставаха с 0-2, но успяха да постигнат обрат след два гола на Стоичков и един на Емо Костатинов. Настръхнах, дори в момента настръхвам като се сетя за мача, и се замислих за сегашното положение на трикольорите. Мъка, мъка.
Мърльо кауна се оказа 4 пъти по слаб треньор от Стоичков ,който тогава прохождаше и експериментираше. Стоичков навремето излезе с един централен защитник и два халф-бека срещу Малта и въпреки ранният гол ги обърнахме до 4:1. Този капут обаче просто ме разби за пореден път. Николай Михайлов направи пет сухи мрежи в Твенте и вече голям вратар. А имаме такова момче като Владислав Стоянов, който беше на крачка сам да класира Шериф Тираспол в Шампионската Лига. Набутват зетя на Перуката – разбирай Миланов – да играе ляв бек ,защото принципно Станислав Манолев е доста по-добър от него. Ама нали да да е зетчето национал айде преквалифицирахме го. Иван Не Пия Иванов е ясно ,че в близките години не става ,защото прави по 1-2 фатални грешки на мач. Коловати Сан му забравих бройката на отказванията и връщанията в националният – преди чат-пат ставаше ама вече и той е бавен и муден. Манолев беше пълна дупка вчера и беше най-лошата изненада – ако има и 1% истина ,че е бил контузен и пуснат направо да си такова и майката и хора и треньори. Не,че Минев като го замести нещо направи – напротив

Повече тук: България - Черна Гора
Прочети още...

Англия - България

{ Публикувано в петък, септември 03, 2010 от Unknown }


Англия – България
Квалификации за Евро 2012
Петък – 03.09 играй на живо в bet365

Време е отново да си вземем валериана и да седнем пред телевизорите да гледаме как родните звезди се мъчат за пореден път да се класират на голям футболен форум. Започват квалификациите за Евро 2012, като България излиза в петък на Уембли срещу фаворита в Група G Англия.

Англия

В последният приятелски мач на Англия срещу Унгария Фабио Капело реши да направи голяма крачка, като остави само 10 играча играли на Световното в ЮАР в състава. Знак, който уж показваше изграждането на нов отбор. За първите си два мача от квалификациите за европейското, обаче, италианеца извика 13 играча, които са играли на Мондиала, като това без да броим контузените Рио Фърдинанд, Джон Тери и Франк Лампард. И каква излиза сметката. Шестнадесет от 23-та в групата вече сме ги виждали и това ли е начина на Дон Фабио да подмлади състава?
За да сме честни ще кажем, че не е възможно изведнъж да се извикат 11 нови титуляра и всичко трябва да стане постепенно. Би било безотговорно да не извика Глен Джонсън или Гарет Бари само за да докаже нещо или пък под натиска на медиите. Едно от най-големите притеснения на феновете е, че играчите по принцип се представят доста по-добре на клубно ниво, отколкото в националния отбор. Всичко опира до тактика.

Източник: Англия - България
Прочети още...

Англия - България

{ Публикувано в четвъртък, септември 02, 2010 от Unknown }


Англия – България
Евро 2012 – Квалификации
Петък – 03.09 на живо в bet365

Най-голямото футболно събитие, че и спортно за 2010 година след световното е старта на квалификациите за Европейското първенство по футбол в Полша и Украйна през 2012 година. Нашият национален отбор отново тръгва с много надежди, но докъде ще стигне знаят вече и децата. Първият мач на отбора на Мъри е срещу Англия на Уембли и въпреки проблемите на англичаните със състава, цяло чудо ще бъде ако си тръгнем с точка.

Англия

Феновете на Острова са разочаровани от отпадането на световното от Германия и то с 1-4. Треньорът Фабио Капело е подложен на натиск от фенове, шефове и медии. В последната контрола на Англия тимът игра срещу Унгария, като дори изоставаше с 0-1 преди да влезе Стивън Джерард и да вкара набързо два гола за 2-1. Това обаче далеч не спести освиркванията от трибуните.

Много се каза за многото отсъстващи в английския национален отбор, но пък това е шанса на други играчи да блеснат. Все пак Англия е родината на футбола – винаги има таланти.
Франк Лампард е страхотен футболист, като кариерата му и статистиката говорят сами по себе си. Но… същите тези статистики показват, че когато Англия играе без него, то се представя по-добре. В периода от 2006 до 2010 година, когато на терена бе Джерард на мястото на Лампард Англия е спечелила 6 от 8 мача, което е 75% от мачовете на тима. Когато Лампард играе на мястото на Джерард процентите са 40, а когато и двамата са на терена – 50.
Поне Англия си реши проблема с вратарския пост, където сега ще бъде Джо Харт, който се намира в невероятна форма и прави чудеса на вратата на Манчестър Сити. Може и да му се отвори работа срещу България, като се има предвид, че пред него няма да играят Рио Фърдинанд и Джон Тери. Заместниците им далеч нямат толкова опит и мачове за националния.

В нападение нещата не са толкова розови, като някои от нападателите са контузени, други са в лоша форма, а трети просто не са играли достатъчно на това ниво. И все пак Англия вкарва много на Уембли, а Джерард и Уолкът са изключително опасни, особено когато им се даде малко свобода.

Повече тук: Англия - България
Прочети още...