Англия - България

{ Публикувано в четвъртък, септември 02, 2010 от Unknown }


Англия – България
Евро 2012 – Квалификации
Петък – 03.09 на живо в bet365

Най-голямото футболно събитие, че и спортно за 2010 година след световното е старта на квалификациите за Европейското първенство по футбол в Полша и Украйна през 2012 година. Нашият национален отбор отново тръгва с много надежди, но докъде ще стигне знаят вече и децата. Първият мач на отбора на Мъри е срещу Англия на Уембли и въпреки проблемите на англичаните със състава, цяло чудо ще бъде ако си тръгнем с точка.

Англия

Феновете на Острова са разочаровани от отпадането на световното от Германия и то с 1-4. Треньорът Фабио Капело е подложен на натиск от фенове, шефове и медии. В последната контрола на Англия тимът игра срещу Унгария, като дори изоставаше с 0-1 преди да влезе Стивън Джерард и да вкара набързо два гола за 2-1. Това обаче далеч не спести освиркванията от трибуните.

Много се каза за многото отсъстващи в английския национален отбор, но пък това е шанса на други играчи да блеснат. Все пак Англия е родината на футбола – винаги има таланти.
Франк Лампард е страхотен футболист, като кариерата му и статистиката говорят сами по себе си. Но… същите тези статистики показват, че когато Англия играе без него, то се представя по-добре. В периода от 2006 до 2010 година, когато на терена бе Джерард на мястото на Лампард Англия е спечелила 6 от 8 мача, което е 75% от мачовете на тима. Когато Лампард играе на мястото на Джерард процентите са 40, а когато и двамата са на терена – 50.
Поне Англия си реши проблема с вратарския пост, където сега ще бъде Джо Харт, който се намира в невероятна форма и прави чудеса на вратата на Манчестър Сити. Може и да му се отвори работа срещу България, като се има предвид, че пред него няма да играят Рио Фърдинанд и Джон Тери. Заместниците им далеч нямат толкова опит и мачове за националния.

В нападение нещата не са толкова розови, като някои от нападателите са контузени, други са в лоша форма, а трети просто не са играли достатъчно на това ниво. И все пак Англия вкарва много на Уембли, а Джерард и Уолкът са изключително опасни, особено когато им се даде малко свобода.

Повече тук: Англия - България

No Response to "Англия - България"

Публикуване на коментар