Арсенал - Порто | Шампионска Лига

{ Публикувано в понеделник, март 08, 2010 от Unknown }

АрсеналПорто

Арсенал – Порто
Шампионска Лига – Осминафинали
Вторник – 09.03.2010г. 21:45ч. пряко по PRO BG

Първият мач между двата тима в Португалия завърши 2-1 за Порто, като това предразполага за доста интересен реванш. Още повече, като се има предвид и как загуби Арсенал. Сигурно помните втория гол на Порто, при който съдията Мартин Хансън позволи доста бързо да се изпълни двойния удар, при което защитата на “артилеристите” нямаше време да реагира. Тази ситуация доста на дълго и широко бе коментирана в английската преса, като дори и мениджъра на англичаните Арсен Венгер заяви, че не е приятно да се губи по този начин.

Във Висшата Лига Арсенал имаше някои проблеми, като след загубите от Челси и Манчестър Юнайтед много специалисти отписаха “артилеристите” от борбата за титлата. Но ето че в момента след поредица от добри игри и резултати, тимът се намира на второ място с две точки по-малко от Юнайтед и с равни точки с третия Челси, който има и мач по-малко.

Резултатът 2-1 е доста рисков за Порто. Да, те имат преднина от един гол, но това крие своите опасности. Победа с 1-0 на Арсенал и португалците са аут от турнира. Във вътрешното първенство Порто е на осем точки от вторият Спортинг Брага, който те победиха с 5-1 веднага след първия мач с Арсенал. Третото място за Порто изглежда бетонирано, с оглед на разликата от 11 точки с четвъртия Спортинг Лисабон, от който допуснаха поражение с 0-3 на 28-ми февруари.

Най-голямата грижа за Арсен Венгер е Сеск Фабрегас. Мосю Венгер заяви, че е склонен да рискува с испанеца, който е и водещ голмайстор и човекът с най-много асистенции в отбора. Сол Кембъл ще е на линия за мача, но Уилям Галас, по всяка вероятност не. Киърън Гибс, Джору, Робин Ван Перси и Аарън Рамзи са дълготрайно контузени.

За Порто доста ключови играчи бяха оставени да почиват през уикенда, именно за да са готови за битката на Емирейтс, включително халфа Раул Мирелес и Роландо. Фернандо е аут заради контузия, по подобие на Ернесто Фариас и Орландо Са.

Порто си остава един от най-подценяваните тимове в Европа, въпреки титлата в Шампионската Лига през 2004 и редовното участие в елиминационната фаза. И все пак на мен ми изглежда, че Арсенал е прекалено голяма хапка за тях, още повече, ако Фабрегас играе. “Артилеристите” са силно мотивирани да спечелят този турнир, а и атмосферата в съблекалнята е добра, с оглед на връщането на тима в борбата за титлата в Премиършип.

Прогноза: 1 при коефициент от 1.66 в Bet365

Източник:http://www.prognozite.com/arsenal-porto-shampionska-liga-osminafinali-09-03-2010/

No Response to "Арсенал - Порто | Шампионска Лига"

Публикуване на коментар