Челси - Интер | Шампионска Лига - Осминафинали

{ Публикувано в понеделник, март 15, 2010 от Unknown }

ЧелсиИнтер

Челси – Интер
Шампионска Лига – Осминафинали
Вторник – 16.03 21:45ч. пряко по PRO BG
Букмейкър – Bet365

Преди старта на Шампионската Лига Челси бяха определяни за един от отборите фаворити за спечелването на турнира. Мачовете с Интер, обаче са първият истински тест за тима на Карло Анчелоти. “Нерадзурите” спечелиха първия двубой в Милано с 2-1, но не можем да кажем, че тогава Челси игра зле, напротив отбора отбеляза важен гол като гост, а и имаше някои претенции към съдията.

През последните шест години Челси само веднъж не успя да стигне до полуфиналите на ШЛ, като през 2008 година те дори играха финал. Миналата кампания тимът бе елиминиран на полуфиналите от Барселона и то заради правилото за повече голове на чужд терен. Във Висшата Лига Дрогба и кампания се представят доста силно, като в момента са 2-ри на две точки от Манчестър Юнайтед, но и с мач по-малко.

Интер не са преминавали фазата на осминафиналите през последните три години, като през последните две бяха елиминирани от английски клубове. Миналата година “нерадзурите” отпаднаха от Манчестър Юнайтед след 0-0 в Милано и загуба с 0-2 на Олд Трафорд. По-миналата година, пък Ливърпул се оказа пречката към четвъртфиналите. Този път Интер има гол предимство и ако Мауриньо може да пробва доброто старо “катеначо”, с цел да измъкне нулевото реми на Стамфорд Бридж. Специалния има само една загуба във всички турнири на този стадион, когато ръководеше Челси. Днес, обаче нещата са по друг начин и определено португалеца ще иска да види как бившия му клуб отпада от Шампионската Лига.

За Челси се завръщат Юри Жирков и Деко, които имаха проблеми с контузии. Жозе Босингва, Ашли Коул и Есиен са дълготрайно контузени, а Рикардо Карвальо също има някакви проблеми. И двамата вратари, Чех и Хиларио страдат от контузии, като е възможно да започне третия вратар Рос Търнбъл.

Кристиан Киву е аут за Интер, но Марко Матераци се завръща в състава. Сантон не взе участие при загубата на Интер от Катаня през уикенда, като шанса да пътува до Лондон е малък. Марио Балотели по всяка вероятност също е аут за двубоя.

За повечето фенове на футбола Челси са фаворити, още повече, че са домакини и имат ценен гол на чужд терен, но Интер имат нещо, което домакините нямат – фактора Мауриньо. Португалецът знае какво да очаква на Стамфорд Бридж и определено знае как да измъкне желания резултат. Въпреки че Жозе е силно антипатичен на много хора, никой не трябва да подценява и пренебрегва качествата му като треньор. Моята прогноза е хикс.

Прогноза: Х при коефициент от 3.75 в Bet365

http://www.prognozite.com/chelsea-inter-shampionska-liga-osminafinali-16-03-2010/

No Response to "Челси - Интер | Шампионска Лига - Осминафинали"

Публикуване на коментар