Щутгарт - Барселона

{ Публикувано в вторник, февруари 23, 2010 от Unknown }

Щутгарт – Барселона
Шампионска Лига
Вторник – 23.02.2010г. 21:45ч. пряко по PRO BG

Защитаващият титлата си от миналогодишното издание на турнира Барселона днес гостува в първия на намиращия се в доста добра форма Щутгарт. И двата тима записаха убедителни победи в последните си мачове на родната сцена, като това е една малка гаранция, че ни чака доста вълнуващ двубой.

ЩУТГАРТ
Йенс Леман ще се изправи за втори път срещу Барселона в Шампионската Лига, като този път трудности ще му създава бившия му съотборник в Арсенал – Тиери Анри. Последният път, когато немецът игра срещу „каталунците“ бе на финала на турнира, като тогава той бе изгонен още в 20-та минута, а неговия Арсенал падна с 1-2. Ясно е, че и днес Леман ще има трудни мигове срещу атомното нападение на испанците.

Щутгарт започна сезона в Бундеслигата доста слабо, като по едно време дори имаше изгледи да се бори за оцеляване, но след зимната пауза нещата в клуба явно се наредиха, като тима започна да прави добри мачове, а и да вкарва доста. В последния кръг от немското първенство Щутгарт пътува до Кьолн, за да разбие с 5-1 домакините и трябва да се каже, че днешните домакини имат 6 победи от последните си 7 двубоя.

Треньорът Кристиан Грос явно си е свършил перфектно работата, като тима му играе доста атрактивен и качествен футбол, като лесно и бързо преминава от защита в атака. Какау показа невероятно успеваемост миналия уикенд, като вкара 4 на Кьолн. Друг играч, който ще иска да покаже какво може на Барса е Хибер, който е под наем в Щутгарт именно от „каталунците“.

БАРСЕЛОНА
Барселона се намира в невероятна форма, като тимът е спечелил 18 от 23-те си мача в Примера Дивисион. „Каталунците“ претърпяха първата си загуба за сезона от Атлетико Мадрид преди два кръга, но в последния победиха с 4-0 Сантандер у дома, като головете забиха Меси, Иниеста(2) и Анри.

Контузиите на Шави и Кейта има за какво да притесняват Гуардиола преди днешното гостуване. Но големите проблеми с контузиите в тима са в защита, където Дани Алвеш и Абидал са аут. Последният път, когато Барса разчиташе на контра атакуващ футбол бе срещу Атлетико, а тогава тимът загуби за първи път през сезона. Ибрахимович не играе срещу Сантандер, но очаквам днес да е на линия.

Очаквам от Барса да атакува и да не оставя много шансове на Щутгарт да застраши вратата на Валдес. „Каталунците“ ще искат да си направят реванша максимално лесен и именно поради този факт моят съвет да играете за победа на Барса с два чисти гола.

Прогноза: Барселона -1 азиатски хендикап при коефициент от 2.09 в Bet365

Източник: http://futbolniprognozi.eu/stutgart-barselona-shampionska-liga-23-02-2010/

No Response to "Щутгарт - Барселона"

Публикуване на коментар