Олимпиакос - Бордо

{ Публикувано в вторник, февруари 23, 2010 от Unknown }

Олимпиакос – Бордо
Шампионска Лига
Вторник – 23.02.2010г. 21:45ч. пряко по Диема 2

Повечето фенове по всяка вероятност ще са заети да гледа Щутгарт – Барселона и може би имат право, тъй като очаквам мачът между шампионите на Гърция и Франция да бъде здрава битка, лишена от много голове и футболни достойнства.

ОЛИМПИАКОС
Ако съдим по качеството на играчите в двата състава, то тогава Бордо е фаворит за продължаване в следващата фаза, поне според специалистите. Олимпиакос може да има повече опит в Шампионската Лига от френския си съперник, но тимът едва едва се класира за тази фаза, най-вече благодарение на късни победи в групата. Домакините победиха в последния кръг в Гърция с 5-1 Левадиакос, а в трите си домакински мача в групата в ШЛ записаха три победи, но тези резултати лъжат до известна степен и сега ще ви кажа защо:

  • Щеше да бъде изненада, ако Олимпиакос не бе спечелил срещу Левадиакос, които са доста ниско разреден тим в гръцкото първенство, а резултата 5-1 можем да го приемем като изключение, тъй като Олимпиакос първо предпочита да мисли за защита, а в нападение каквото стане.
  • Олимпиакос спечели първите си две домакинства в ШЛ с по 1-0, като това бяха победи над тимове, които принципно не са от тяхната класа. Третата победа бе над Арсенал, но пък това бе „артилеристите“ вече се бяха класирали напред и не си даваха зор.
  • Във вътрешното първенство Олимпиакос бе победен два пъти в последните си четири мача у дома, като съперниците не бяха дори близко до класата на Бордо.

И какво излиза, традиционно предпочитащия да се подсигурява тим на Олимпиакос ще трябва да атакува днес, с цел да вкара поне един гол преди тежкия реванш във Франция. Трудна задача, още повече, че французите разполага с прекрасни играчи в нападение, които ще се възползва от всяка грешка на домакините.

БОРДО
Отминаха дните във френската Лига 1, когато Лион диктуваше играта. Сега тази роля е отредена на Бордо, който доминира независимо къде играе – било то у дома или като гост. Бордо в момента води на върха на класирането с 3 точки пред втория и гледа към защитата на титлата си.

В Шампионската Лига Бордо е един от двата тима, които все още нямат загуба в турнира. Това звучи още по впечатляващо, когато видим, че те бяха в една група с Ювентус, Байерн Мюнхен и Макаби Хайфа. Нещо повече тимът завърши първи в групата с цели 6 точки преднина пред втория Байерн. Защитата на отбора е повече от стабилна, като в трите гостувания в ШЛ тя допусна само един гол. Нападението на Бордо ще водят Вендел и по-всяка вероятност бъдещия играч на Арсенал – Шамак, който вече има два гола в Европейските турнири.

Олимпиакос е доста надценен откъм коефициент за този двубой, с оглед на дефанзивната игра на тима и многото колебливи игри напоследък. Бордо разполага с невероятни играчи в нападение и за мен ще бъде изненада, ако не победят днес.

Прогноза: 2 при коефициент от 2.50 в Bet365

Източник: http://futbolniprognozi.eu/olimpiakos-bordo-shampionska-liga-23-02-2010/

No Response to "Олимпиакос - Бордо"

Публикуване на коментар