Манчестър Сити - Ливърпул

{ Публикувано в събота, февруари 20, 2010 от Unknown }

Манчестър Сити – Ливърпул
Англия – Висша Лига
Събота – 20.02.2010г. 17:00ч. пряко по Диема

Манчестър Сити посреща Ливърпул в директен сблъсък за 4-то място, като към този момент Сити имат точка преднина пред „червените“ от Анфийлд, а имат мач по-малко. Домакините определено ще искат да вземат трите точки и да дръпнат малко пред прекия си конкурент.

МАНЧЕСТЪР СИТИ
Манчестър Сити преди време изгони Марк Хюз и го замени Роберто Манчини, но всичко е пределно ясно – парите управляват света. Сити е по стъпките на Челси преди години, като зад „гражданите“ стоят огромните финанси на арабските собственици. Трябва само да припомним, че миналия сезон тимът на Мартин Петров завърши на 7-мо място, а тази година вече се бори за класиране в топ 4, догодина може би и за титлата?

Манчестър Сити завърши 1-1 със Стоук, за да излезе с точка пред Пуул, като в двубоя на Анфийлд „гражданите“ направиха хикс 2-2, а в този двубой целта е само една – трите точки. Трябва да кажем, че и Сити нямат загуба у дома този сезон, като в последните си шест мача имат шест победи. Има някои контузени футболисти в лагера на домакините, като Крейг Белъми и Майк Ричърдс са аут, както и Компани. Друг липсващ футболист е Патрик Виейра, който е наказан за три мача, тъй като изрита съперник без топка.

В атака отново ще се разчитана Адебайор, тъй като Тевез все още е в Аржентина, заради семейни дела.

ЛИВЪРПУЛ
Ливърпул имаше 3 победи от последните си 4 мача преди загуби на Емирейтс с 0-1 от Арсенал. Това остави Джерард и компания на точка зад днешния им съперник в класирането, а до края на сезона не остават чак толкова много срещи. Ливърпул имаше известни проблеми с двубоя си в Лига Европа срещу Униреа, като едвам едвам биха с 1-0 след късен гол на Давид Н’Гог. Очакванията са днес отново французина да води атаката на тима, а има и шанс да видим Торес в игра. Ел Ниньо поднови тренировки тази седмица, което определено е добра новина за Рафа Бенитез, капитана Джерард и феновете на отбора.

Ако изключим загубата от Арсенал, то Ливърпул не се представя чак толкова зле откъм резултати. Смятам, че тимът от Анфийлд ще покаже някакъв футбол срещу представилия се доста под очакванията срещу Стоук тим на Манчестър Сити. Ако Ливърпул загуби днес, то разликата с „гражданите“ става 4 точки, а може да нарасне и на 7, което си е сериозна преднина.

Прогноза: Х при коефициент от 3.30 в Bet365

Източник: http://futbolniprognozi.eu/manchester-city-liverpool-anglia-premiership-21-02-2010/

No Response to "Манчестър Сити - Ливърпул"

Публикуване на коментар