Речник на залозите

{ Публикувано в понеделник, август 10, 2009 от Unknown }
Куинела
Куинела е единичен пул залог съставен от 2 селекции за едно и също състезание. Селекциите трябва да финишират на 1-во и 2-ро място в какъвто и да е ред, за да бъде залогът печеливш. Ако в куинела залогът е посочен участник, който не учавства в състезанието, залогът се отменя.


Единичен/Директен
Единичен или директен е залог съдържащ една селекция. За да бъде печеливш залога, тази селекция трябва да бъде успешна.

Пример:

Арсенал да спечели с/у Ман Юн.
Арсенал трябва да спечели за да бъде залога печеливш.

Двоен/Раунд Робин/2 игри парлей
Двоен, Раунд Робин или 2 игри парлей е един залог съдържащ 2 селекции за различни събития. И двете селекции трябва да са успешни за да бъде печеливш залога, като печалбата от първия се реинвестира във втория.

Троен/3 игри парлей
Троен или 3 игри парлей е 1 залог съдържащ 3 селекции за различни събития. Всички селекции трябва да са успешни, за да бъде залога печеливш. Печалбите от първия се реинвестират във втория и след това в третия.
Арсенал, Бест Мейт и Михаел Шумахер трябва да спечелят за да бъде залога печеливш.

Четворен/4 игри парлей

Четворен или 4 игри парлей е 1 залог съдържащ 4 селекции за различни събития. Всички селекции трябва да са успешни за да бъде залога печеливш. Печалбите се реинвестират на следващите селекции.
Арсенал, Бест Мейт, Михаел Шумахер и Тайгър Уудс трябва да спечелят за да бъде залога печеливш.

Петорен/5 игри парлей
Петорен или 5 игри парлей е 1 залог съдържащ 5 селекции за различни събития. Всички селекции трябва да са успешни за да е печеливш залога. Печалбите се реинвестират на следващите селекции.

6-кратен/6 игри парлей
6-кратен или 6 игри парлей е 1 залог съдържащ 6 селекции за различни събития. Всички селекции трябва да са успешни за да е печеливш залога. Печалбите се реинвестират на следващите селекции.

7-кратен/7 игри парлей
7-кратен или 7 игри парлей е 1 залог съдържащ 7 селекции за различни събития. Всички селекции трябва да са успешни за да е печеливш залога. Печалбите се реинвестират на следващите селекции.

8-кратен/8 игри парлей
8-кратен или 8 игри парлей е 1 залог съдържащ 8 селекции за различни събития. Всички селекции трябва да са успешни за да е печеливш залога. Печалбите се реинвестират на следващите селекции.

9-кратен/9 игри парлей
9-кратен или 9 игри парлей е 1 залог съдържащ 9 селекции за различни събития. Всички селекции трябва да са успешни за да е печеливш залога. Печалбите се реинвестират на следващите селекции.

10-кратен/10 игри парлей

10-кратен или 10 игри парлей е 1 залог съдържащ 10 селекции за различни събития. Всички селекции трябва да са успешни за да е печеливш залога. Печалбите се реинвестират на следващите селекции.

11-кратен/11 игри парлей
11-кратен или 11 игри парлей е 1 залог съдържащ 11 селекции за различни събития. Всички селекции трябва да са успешни за да е печеливш залога. Печалбите се реинвестират на следващите селекции.

12-кратен/12 игри парлей
12-кратен или 12 игри парлей е 1 залог съдържащ 12 селекции за различни събития. Всички селекции трябва да са успешни за да е печеливш залога. Печалбите се реинвестират на следващите селекции.

13-кратен/13 игри парлей
13-кратен или 13 игри парлей е 1 залог съдържащ 13 селекции за различни събития. Всички селекции трябва да са успешни за да е печеливш залога. Печалбите се реинвестират на следващите селекции.

14-кратен/14 игри парлей
14-кратен или 14 игри парлей е 1 залог съдържащ 14 селекции за различни събития. Всички селекции трябва да са успешни за да е печеливш залога. Печалбите се реинвестират на следващите селекции.

Трикси
Трикси се състои от 4 залога съдържащи 3 селекции за различни събития: 3 двойни и 1 троен залог. Всеки две печеливши селекции гарантират печалба.

Ако които и да е две селекции са успешни, 1 от двойните залози печели. Ако всички 3 селекции са успешни, трите двойни залози и тройният залог печелят.

Патент

Патент се състои от 7 залога съдържащи 3 селекции за различни събития: 3 единични, 3 двойни и 1 троен залог. Която и да е печеливша селекция гарантира печалба.

Ако която и да е една от селекциите е успешна, 1 от единичните залози е печеливш. Ако които и да е две селкции спечелят, 2 от единичните залози и един от двойните печели. Ако и трите селекции спечелят, тогава всички 3 единични, 3 двойни и 1 троен залог печелят.

Патент пермутация
Един патент пермутация съдържа между 4 и 6 селекции, като патента се състои от всички възможни комбинации съставени от 3 различни селекции.

Патента пермутация ще съдържа 28 залога (4 идивидуални патента)

Единични
Патент 1 - a, b, c
Патент 2 - a, b, d
Патент 3 - a, c, d
Патент 4 - b, c, d

Двойни
Патент 1 - ab, ac, bc
Патент 2 - ab, ad, bd
Патент 3 - ad, ac, cd
Патент 4 - bd, cd, bc


Тройни

Патент 1 - a, b, c
Патент 2 - a, b, d
Патент 3 - a, c, d
Патент 4 - b, c, d


Янки
Един янки се състои от 11 залога включващи 4 селекции за различни събития: 6 двойни, 4 тройни и 1 четворен. Които и да е две успешни селекции гарантират печалба.

Ако които и да е две селекции спечелят, 1 от двойните залози печели. Ако които и да е 3 селекции спечелят, то 3 от двойните залози и 1 от тройните печелят. Ако всички 4 селекции спечелят, то тогава всички 6 двойни залога , 4 тройни и 1 четворен залог ще са печеливши.

Янки пермутация
Една янки пермутация съдържа 5 или 6 селекции за различни събития; янки залозите са съставени от възможните комбинации на 4 от тези селекции.

Янки пермутацията ще съдържа 55 залога (5 индивидуални янки залога)

Единични
Янки 1 - a,b,c,d
Янки 2 - a,b,c,e
Янки 3 - a,b,d,e
Янки 4 - a,c,d,e
Янки 5 - b,c,d,e


Двойни
Янки 1 - ab,ac,ad,bc,bd,cd
Янки 2 - ab,ac,ae,bc,be,ce
Янки 3 - ab,ae,ad,be,bd,ed
Янки 4 - ae,ac,ad,ec,ed,cd
Янки 5 - eb,ec,ed,bc,bd,cd


Тройни
Янки 1 - abc,abd,acd,bcd
Янки 2 - abc,abe,ace,bce
Янки 3 - abd,abe,ade,bde
Янки 4 - acd,ace,ade,cde
Янки 5 - bcd,bce,bde,cde


Четворни
Янки 1 - abcd
Янки 2 - abce
Янки 3 - abde
Янки 4 - acde
Янки 5 - bcde


Щастливата 15-ка
Щастливата 15-ка се състои от 15 залога, включващи 4 селекции за различни събития: 4 единични, 6 двойни, 4 тройни и 1 четворен залог. Всяка една печеливша селекция гарантира печалба.

Ако която и да е селекция спечели, то 1 от единичните залози е печеливш. Ако които и да е две селекции спечелят, то 2 от единичните залози и един от двойните са печеливши. Ако които и да е 3 селекции спечелят, 3 от единичните, 3 от двойните и един от четворните залози са печеливши. Ако всички 4 селекциии спечелят, то тогава всички 4 единични, 6 двойни, 4 тройни и един троен залог са печеливши.

Бонусите за Щастливата 15-ка важат за всички спортове и видове залози, с изключение на Американски спортове, Залагане на числа (Лото и т.н.). Голове Над/Под, Азиатски Хендикап, брой голове и залагане хендикап с 2-възможности на Ръгби. За да важат бонусите и компенсациите, коефициентите за всички селекции трябва да са 1/9 или по-високи. Ако спечели само 1 селекция, ние изплащаме удвоената печалба за нея. Ако всички селекции спечелят, то вие получавате бонус 15 % от цялата ви печалба.(Бонуси не се изплащат за подсигурени залози за място.)

Супер Янки

Супер Янки се състои от 26 залога, съдържащи 5 селекции за различни събития: 10 двойни, 10 тройни, 5 четворни и 1 петорен залог. Които и да е две печеливши селекции гарантират печалба.

Щастливата 31-ца
Щастливата 31-ца се състои от 31 залога, съдържащи 5 селекции за различни събития: 5 единични, 10 двойни, 10 тройни, 5 четворни и един петорен залог. Която и да е успешна селекция гарантира печалба.

Бонусите за щастливата 31-ца важат за всички спортове и видове залози, с изключение на Американски спортове, Залагане на числа (Лото и т.н.). Голове Над/Под, Азиатски Хендикап, Голов Хендикап и залагане хендикап с 2-възможности на Ръгби. За да важат бонусите и компенсациите, коефициентите за всички селекции трябва да са 1/9 или по-високи. Ако спечели само 1 селекция, ние изплащаме удвоената печалба за нея. Ако всички 5 селекции спечелят, то Вие получавате бонус 20 % от цялата ви печалба.(Бонуси не се изплащат на части за подсигурени залози.)

Хайнц
Хайнц се състои от 57 залога, съдържащи 6 селекции за различни събития: 15 двойни, 20 тройни, 15 четворни, 5 петорни и един 6-кратен залог. При всеки две успешни селекции се гарантира печалба.

Щастливата 63-ка

Щастлива 63-ка се състои от 63 залога, съдържащи 6 селекции за различни събития: 6 единични, 15 двойни, 20 тройни, 15 четворни, 6 петорни и един 6-кратен залог. Която и да е печеливша селекция гарантира печалба.

Бонусите за щастливата 63-ка важат за всички спортове и видове залози, с изключение на Американски спортове, Залагане на числа (Лото и т.н.). Голове Над/Под, Азиатски Хендикап, Голов Хендикап и залагане хендикап с 2-възможности на Ръгби. За да важат бонусите и компенсациите, коефициентите за всички селекции трябва да са 1/9 или по-високи. Ако спечели само 1 селекция, ние изплащаме удвоената печалба за нея. Ако всички 5 селекции спечелят, то Вие получавате бонус 10 % от цялата ви печалба.(Бонуси не се изплащат на части за подсигурени залози.)

Азбука
Азбука се състои от 26 залога съдържащи 6 селекции за различни събития: 2 патента (14 залога), 1 янки (11 залога), и един 6-кратен (1 залог). Която и да е успешна селекция гарантира печалба.

Предлагат се бонуси на Азбука, когато селекциите са коне или хрътки( без Анте-пост) или точен резултат при футбол. Ако всички 6 селекции спечелят, ние изплащаме бонус 10 % от печалбата. За да важи бонуса, всички селекции трябва да бъдат с коефициент 1.11 или по-голям.

Супер Хайнц
Супер Хайнц се състои от 120 залога, съдържащи 7 селекции за различни събития: 21 двойни, 35 тройни, 35 четворни, 21 петорни, седем 6-кратни и един 7-кратен залог. Които и да е две успешни комбинации гарантират печалба.

Голиат

Голиат се състои от 247 залога, съдържащи 8 селекции за различни събития: 28 двойни, 56 тройни, 70 четворни, 56 петорни, 28 6-кратни, осем 7-кратни и един 8-кратен. Които и да е две успешни комбинации гарантират печалба.

Блок

Блок е залог покриващ напълно 9,10,11 или 12 селкции. Всички възможни двойни, тройни и т.н. залози са взключени в Блок. Които и да е две успешни селекции гарантират печалба.

Юниън Джак
Залогът Юниън Джак съдържа 9 селекции за различни събития, разпределени така че да формират 8 групи от по 3.
3 хоризонтални линии (1-2-3 / 4-5-6 / 7-8-9)
3 вертикални линии (1-4-7 / 2-5-8 / 3-6-9)
2 диагонала (1-5-9 / 3-5-7)

На всяка група от 3 може да бъде заложено като на тройни, патенти или трикси. Следователно Юниън Джак троен се състои от 8 залога съставени от 9 селекции, Юниън Джак патент се състои от 56 залога съставени от 9 селекции, Юниън Джак патент се състои от 56 залога съставени от 9 селекции и Юниън Джак трикси се състои от 32 залога съставени от 9 селекции.

Предлагат се бонуси за Юниън Джак, когато селекциите са за коне, хрътки (без анте-пост) или точен резултат за футбол. За да важат бонусите, всички коефициенти трябва да са 1/9 или по високи. За да важи бонуса, всички селекции трябва да бъдат с коефициент 1.11 или по-голям.
2 спечелили тройни - 10% бонус от печалбите
3 спечелили тройни - 20% бонус от печалбите
4 спечелили тройни - 30% бонус от печалбите
5 спечелили тройни - 40% бонус от печалбите
6 спечелили тройни - 50% бонус от печалбите
8 спечелили тройни - 100% бонус от печалбите

При Юниън Джак петент и Юниън Джак трикси горепосочените бонуси важат само за тройните залози).

Форкаст
Форкаст залагането представлява прогнозиране на 1во и 2ро място при конни надбягвания или надбягвания с хрътки. Форкаст дивидентите се обявяват след всяко състезание, като те са базирани на началните цени при залог от £1.

Директен форкаст(sfc)
Директен форкаст е един залог включващ две селекции за едно и също състезание в определен ред.

Обърнат форкаст (rfc)

Обърнат форкаст са два залога включващи 2 селекции за едно и също състезание за познаване на 1во и 2ро място.

Директен двоен форкаст

Директен двоен форкаст е един залог, както и стандартния двоен, включващ 2 директни форкаста за 2 състезания. И двата форкаста трябва да са успешни за бъде залога печеливш, като печалбите от първия се реинвестират във втория.

Комбиниран форкаст (cfc)
Комбинирания форкаст се състои от 3 или повече селекции за едно и също състезание. За да бъде залога печеливш трябва които и да е две от тези селекции да заемат първо и второ място независимо в какъв ред.

Таблицата по-долу показва шестте възможни резултата при които залога би бил печеливш.
Резултат: 1(a-b), 2(a-c), 3(b-a), 4(b-c), 5(c-a), 6(c-b)

Печалбата ще бъде форкаст дивидента умножен по 5.

Броят на залозите при комбинирания форкаст се изчислява като броят селекции се умножи по предходното число. Например при 3 селекции броят на залозите е 3 x 2 = 6.

Комбиниран трикаст
Комбинирания трикаст се състои от 3 или повече селекции за едно и също състезание, като всеки от тези 3 да финишира на 1во, 2ро или 3то място независимо в какъв ред за да бъде залога печеливш.

Които и да е 3 от 4те селекции трябва да финишират на първите 3 места. Печалбата ще бъде £1 умножен по трикаст дивидента.

Броят на залозите при комбиниран трикаст се изчислява като се умножи броят на селекциите по двете му предходни числа. Например при 4 селекции, броят на залозите ще бъде 4 x 3 x 2 = 24.

Шоукаст

Шоукаст е форкаст или трикаст с фиксирана цена, базирана на ранните цени или предадена от мястото на състезанието. Налична е за английски и ирландски конни надбягвания и хрътки.

Тийзър
Тийзър е един залог включващ 2 или повече точкови спреда или селекции върху общия брой голове/точки в мача за американски футбол или баскетбол. Фиксиран брой точки се купуват или продават от всички селекции в тийзъра. коефициентите по които се изплащат печалбите са фиксирани в зависимост от броя на отборите и броя на точките, които се купуват или продават. Всички селекции трябва да са успешни за да бъде залога печеливш.

Залог АКО
Залог АКО е 1 залог включващ от 2 до 12 директни селекции свързани с условие. Има 2 типа: - (1) 'Единично действие' при което втория директен залог става валиден само ако първия спечели, и т.н. във веригата от залози; (2) 'Двойно действие' при което втория залог ще бъде валиден, ако първия залог спечели, при равен, или играта е отменена, и т.н. във веригата от залози. При губеща селекция залога спира.

Обърната екзакта
Обърната екзакта са 2 залога съставени от 2 селекции за едно и също състезание за 1-во и 2-ро място.

Трифекта
Трифекта е пул залог, който е прогноза за 1-во, 2-ро и 3-то място за едно и също състезание. За да бъде залога успешен, направените селекции трябва да финишират в точния посочен ред. Ако в трифекта залогът е посочен участник, който не учавства в състезанието, залогът се отменя.

Комбинирана трифекта
Комбинирана трифекта е пул залог, който е прогноза за 1-во, 2-ро и 3-то място за едно и също състезание. За да бъде залога успешен, направените селекции трябва да финишират в какъвто и да е ред. Ако в комбинираната трифекта е посочен участник, който не учавства в състезанието, залогът се отменя.

Суперфекта

Суперфекта е пул залог, който е прогноза за 1-во, 2-ро, 3-то и 4-то място за едно и също състезание. За да бъде залога успешен, направените селекции трябва да финишират в точния посочен ред. Ако в супрерфекта залогът е посочен участник, който не учавства в състезанието, залогът се отменя.

Комбинирана Суперфекта
Комбинирана суперфекта е пул залог, който е прогноза за 1-во, 2-ро, 3-то и 4-то място за едно и също състезание. За да бъде залога успешен, направените селекции трябва да финишират в какъвто и да е ред. Ако в комбинираната супрерфекта е посочен участник, който не учавства в състезанието, залогът се отменя.

Директен троен форкаст
Директния троен форкаст е един залог, както стандартен троен, включващ 3 директни форкаста направени за 3 състезания. И трите форкаста трябва да бъдат успешни за да е печеливш залога, като печалбите от първия се реинвестират във втория, а те съответно в третия форкаст.

Директен патент форкаст
Директен патент форкаст са 7 залога, както стандартен патент, съдържащи 3 директни форкаста за 3 състезания. Залогът включва 3 единични, 3 двойни и един троен залог. Който и да е печеливш форкаст гарантира печалба.

Директен янки форкаст
Директен янки форкаст са 7 залога, както стандартен янки, съдържащи 4 директни форкаста за 4 състезания. Залогът включва 6 двойни, 4 тройни и един четворен залог. Които и да са два печеливши форкаста гарантират печалба.

Двоен обърнат форкаст
Двоен обърнат форкаст са 4 залога, включващи 2 обърнати форкаста за 2 състезания.И двата обърнати форкаста трябва да са успешни за да бъде залога печеливш, като печалбите от първия се реинвестират във втория.

Ако някоя от първите помбинации е печеливша,то форкаст дивидентът за състезанието от 4.15pm се умножава по 5 и се реинвестира в залог за състезанието от 4.45pm. Печалбата от целия залог ще бъде този залог умножен по дивидента за състезанието от 4.45pm.

Троен обърнат форкаст
Троен обърнат форкаст в каъвто и да е ред са 8 залога, включващи 3 обърнати форкаста за 3 състезания. Всички 3 обърнати форкаста трябва да бъдат успешни за да бъде залога печеливш, като печалбата от първия се реинвестира във втория, а печалбата от втория съответно в третия.

Която и да е от изброените по-горе комбинации за всяко от 3те състезания превръща тройния залог в печеливш. Форкаст дивидентът за състезанието от 4.15pm умножен по 5 се реинвестира като залог за състезанието от 4.45pm. Ако залога е успешен то той се умножава по дивидента за състезанието от 4.45pm и сумата се реинвестира в състезанието от 5.30pm. Печалбата от целия залог би била тази сума умножена по дивидента за състезанието от 5.30pm.

Двоен & троен комбиниран форкаст
Той се състои от комбинирани форкаста за две (двоен) или 3 (троен) състезания. Всеки комбиниран форкаст трябва да е успешен за да спечели залога, като печалбата се реинвестира в следващите селекции.

Пример:

Общият брой залози при двоен или троен комбиниран форкаст се изчислява като се умножат броят залозите от всеки форкаст.

ТРИКАСТ

Трикаст залагането е познаване на 1во, 2ро и 3то място при конни надбягвания или надбягвания с хрътки. Трикаст се предлага само при хендикап конни надбягвания с 8 или повече състезатели и основни състезания с хрътки.

Дивидентите при трикаст се обявяват след всяко състезание като те са базирани на началните цени и обявени за залог от £1.

Директен трикаст (stc)
Директен трикаст е един залог включващ 3 селекции за едно и също състезание за 1во, 2ро и 3то място в точно определен ред.

Обърнат Залог АКО
Обърнат залог АКО са два залога включващи от 2 до 12 директни селекции свързани с условие. Като обикновения залог АКО, но с тази разлика че веригата от залози се движи в две посоки: надолу по заложния фиш и нагоре по заложния фиш правейки по два залога. При губеща селекция залога спира.

Да не спечели (залог Против)
Залагане на кон да не спечели в състезанието.

Екзакта
Екзакта е пул залог съдържащ две селекции за едно и също състезание, предсказващи 1во и 2ро място в определен ред.

Суингър
Тотесуингър (да изберете два коня да финишират на някое от първите три места) се приема когато участват 6 или повече коня, номинирани от Тоте директ.

Scoop6

Направете селекция за всички 6 състезания Scoop6 в Събота, определени от Tote. Приемат се единични и множествени залози с минимален единичен залог £2. Определя се печеливш дивидент за всички клиенти избрали 6 коня победители. Тези клиенти имат право да се регистрират и да играят за бонус фонда следващата Събота. Определя се печеливш дивидент за клиенти познали 6 класирали се коня.

Totesuper7
Изберете победителите в 7 посочени състезания. Изплаща се печалба за избор на 5, 6 или 7 победители. Минималния единичен залог е £2.

Източник: Bet365