Лига Европа Формат

{ Публикувано в сряда, юли 07, 2010 от Unknown }


В една скорошна публикация писахме за промените, които влизат в сила от сезон 2009/2010 в Шампионската Лига(подробности може да видите тук – Формат на Шампионската Лига), като дойде ред да направим същото и с Купата на УЕФА, където промените са доста по-значителни и не касаят само името, което вече е Лига Европа.

Малко история първо, Купата на УЕФА бе създадена през сезона 1971/1972 година, като стана второто по сила състезание на Стария континент. В турнирът са се провеждали много исторически двубои, някои от тях и с българско участие. От сезон 2009/2010 настъпват значителни промени в турнира, които може да видите по-долу.

По важното е:
  • Груповата фаза вече ще се състои от 12 групи с по 4 отбора. Всеки отбор ще играе срещу останалите три тима на принципа на разменено гостуване. Класиралите се първи и втори в групата продължават към 1/16-финалите на турнира. Определено новия формат на групите направи Лига Европа доста по-интересен турнир за наблюдаване.
  • Десетте тима, които са елиминирани от плейофите на Шампионската Лига автоматично влизат в групите на Лига Европа.
  • Първи квалификационен кръг – включва участието на 46 отбора. Това са отборите завършили втори в страните, които са между 37-мо и 51-во място в ранглистата на УЕФА(с изключение на Лихтенщайн), плюс завършилите трети в страните, които са между 22-ро и 51-во(без Лихтенщайн), както и трите отбора носители на наградата на УЕФА за Fair Play.
Повече тук: Лига Европа Формат

No Response to "Лига Европа Формат"

Публикуване на коментар