Аржентина - Германия

{ Публикувано в петък, юли 02, 2010 от Unknown }


Аржентина – Германия
Световно първенство – Четвъртфинали
Събота – 03.07 играй на живо в Bet365

Аржентина

Няма да крия, че силно симпатизирам на Аржентина на това световно. И до момента играта им прави доста голямо впечатление. Въпреки, че Лионел Меси все още не се е разписал, то си личи, че той е основния двигател на отбора и доста от опасностите пред противниковата врата започват или завършват с него. На осминафиналите Аржентина победи с 3-1 Мексико след доста скандален гол на Тевес за 1-0. Повторенията показват, че засадата е поне метър.

Марадона има 23 класни играчи, измежду които да избира стартовия състав и не е учудващо, че някои от тях остават на пейката. За пореден път Аржентина ще излезе в доста офанзивна схема с трима нападатели в лицето на Лео Меси, Игуаин и Карлос Тевес. Атаката е и най-силното оръжие на южноамериканците. Освен споменатите трима, на пейката стоят още Кун Агуеро, направилия требъл с Интер Диего Милито и много опитния Мартин Палермо.

Имаше слухове, че в лагера на Аржентина има известно недоволство от страна на някои играчи – Верон се оплаквал, че не играе достатъчно, а Гутиерес, че не е пускан на желаната от него позиция. Марадона, обаче, отрече въобще да има подобно нещо.

Добрите новини са, че Валтер Самюел се завръща в състава, след като беше получил контузия в мача срещу Южна Корея. Той все още е под въпрос, но е възможно да го видим и сред титулярите.

Германия

Германия разби вечния си съперник Англия с 4-1 на осминафиналите, с която победа Бундестима придоби още повече увереност във възможностите си да спечелят титлата. Факта, че Холандия отстрани Бразилия преди минути също е полза на немците, които, обаче са в по-трудния поток. Какво имам предвид ли? Ако Германия успее да победи Аржентина, то по-всяка вероятност на полуфиналите ги чака европейския шампион Испания, който ги победи на финала на Евро 2008.

Както и да е, в последния си мач срещу “трите лъва” Германия тотално надигра Англия, като само в отделни моменти англичаните се опитаха да направят нещо. Да, чистият гол, който не бе зачетен за тима на Фабио Капело безспорно повлия на мача, тъй като тогава резултата щеше да стане 2-2, а по нататък не се знаеше какво може да стане.

Сега на Германия им предстои да се изправят срещу Аржентина, което обещава да бъде спектакъл от класа. Това ще бъде 16-я път, в който Германия ще играе на четвъртфинали на Световно първенство.

Най-голямото предимство на Бундестима е, че играе като отбор. Треньорът Льов заяви, че се надява отборът му да повтори представянето си от мача с Англия. Както обикновено Бундестима ще излезе с един чист нападател в лицето на Мирослав Клозе и двама силно офанзивни халфа Лускаш Подолски и Йозил. Томас Мюлер, Сами Кедира и Бастиан Швайнщайгер ще заемат своите позиции в центъра на терена. На вратата ще бъде Мануел Нойер, а пред него защитата ще води капитана Филип Лам, а до него ще бъдат Мертезакер, Арне Фридрих и Боатенг.

Този мач ще бъде повторение на четвъртфинала от световно 2006, когато двата тима завършиха 2-2 в редовното време, а немците продължиха след дузпи.

Както казах в предишната си прогноза за Холандия и Бразилия, то и тук ще ни очаква зрелище. И няма как да е иначе, след като на терена са два от фаворитите са спечелването на титлата. Много е казано за Германия и Аржентина, които притежават страхотни индивидуалисти. Може би Аржентина притежава по-известни имена, но пък в немците играят като отбор. Смятам, че ни очаква доста отворен мач, в който като нищо да се повтори резултата от 2006 година. И двата тима излизат за победата, като очаквам мачът да отиде и към над 2.5 гола. И все пак прогнозата ми е за хикс в редовното време.

Прогноза: Х в редовното време при коефициент от 3.20 в Bet365

Източник: Аржентина -Германия

No Response to "Аржентина - Германия"

Публикуване на коментар