Германия - Испания | Световно 2010 | 1/2-финал

{ Публикувано в понеделник, юли 05, 2010 от Unknown }


Германия – Испания
Световно първенство – Полуфинал
Сряда – 07.07 играй на живо в Bet365

Германия

Германия изигра два страхотни мача в осминафиналите и четвъртфиналите, като победиха с 4-1 Англия и 4-0 Аржентина, което ги направи може би най-големия фаворит за спечелването на титлата. Интересен факт е, че Бундестима е вкарал четири гола в три от изиграните си пет срещу до тук на Мондиала.

Треньорът на немците Льов пое доста голям риск след Евро 2008, като започна да налага млади играчи, в лицето на Кедира, Йозил и Мюлер, но ето че нещата се развиват повече от приятно за тима. Тези младоци, които вчера са навършили 20 години вече са звезди и носят Бундестима на гърба си. Йозил определено го чака бляскаво бъдеще и защо не една Златна топка след време. Мирослав Клозе, който не направи най-добрия си сезон с Байерн Мюнхен пише история, като му трябва само още един гол, за да изравни Роналдо по брой отбелязани попадения на Световни финали. Мястото му на титуляр на върха на атаката и за този мач е гарантирано, като зад него ще играят Подолски, Бастиан Швайнщайгер и Йозил.

Лошите новини са, че Томас Мюлер е неказан за този важен двубой, тъй като получи жълт картон в мача с Аржентина, като по всяка вероятност Троховски ще го замести.

Испания

Испания започна доста неубедително световното, като падна изненадващо от Швейцария с 0-1, като кръстоносците имаха може би две читави атаки през целия мач, но успяха да се възползват по най-добрия начин. Ла Фурия бързо се съвзе от това поражение, като победи последователно Хондурас и Чили и излезе първи от групата си. Последва победа с 1-0 над Португалия на осминафиналите, а след това ново 1-0 над Парагвай на четвъртфиналите. Мачът с южноамериканците вървеше трудно, като дори Парагвай изпусна дузпа. После същото стори и Алонсо за Испания, но в крайна сметка Давид Вия донесе класирането на полуфиналите.

Именно Вия е топ голмайсторът на Испания и на Световното със своите 5 попадения, докато партньорът му в атака Торес все още не може да намери себе си и няма вкаран гол, но по всяка вероятност отново ще бъде титуляр.

Защитникът Раул Албиол се възстанови от контузията си, която го мъчеше две седмици, но е малко вероятно да започне мача. Сеск Фабгерас също ще бъде на пейката, въпреки че последния път когато Торес го нямаше на терена, а Сеск бе там Испания показваше доста по добър футбол. В крайна сметка решението е на Дел Боске.

Безспорно ще бъде интересен мач, като ще дам предимство на Германия. Атакуващият футбол, който практикуват, комбинирано с високата дисциплина и себе отдаването на терена по всяка вероятност за пореден път ще им донесе успех. Испания успява да печели мачовете си, но го прави доста неубедително, отколкото преди две години, когато станаха европейски шампиони, побеждавайки на финала именно Германия. Ла Фурия също така играе бързо с къси пасове, но го прави доста далеч от противниковата врата и ефекта се губи. Може би и слабата форма на Торес има нещо общо.

Както казах Германия загуби от Испания на финала на Евро 2008 и Бундестима е жаден за реванш. Двата отбора се познават доста добре, като не очаквам Германия да спечели с много голове, както го направи срещу Англия и Аржентина, но все пак ще се класира за финала.

Прогноза: Германия да се класира при коефициент от 1.95 в Bet365

Източник: Германия - Испания

No Response to "Германия - Испания | Световно 2010 | 1/2-финал"

Публикуване на коментар