Арсенал - Ливърпул

{ Публикувано в вторник, февруари 09, 2010 от Unknown }

Арсенал – Ливърпул
Англия – Висша Лига
Сряда – 10.02.2010г. 21:45ч. пряко по Диема 2

Загубата на Арсенал на Стамфорд Бридж от Челси на практика изхвърли тима от надпреварата за титлата във Висшата Лига и като нищо в края на сезона „артилеристите“ да треперят дори за мястото си в Шампионската Лига догодина. Ливърпул победи Евертън в мърсисайдското дерби, което помогна на отбора да се задържи на четвъртата позиция, само с точка повече от петия Тотнъм.

АРСЕНАЛ
Вярно е, че Арсенал направи наистина някои много добри мачове този сезон, но в сблъсъците срещу останалите отбори от топ 4 нещата не изглеждаха много добре и именно тези срещи попречиха на тима да влезе в сериозна борба за титлата. Загубите от Манчестър Юнайтед и Челси да са достатъчна причина за феновете, за да бъдат те недоволни. Факт е, че мотивацията в състава е ниска, а и в последните си три мача Арсенал има едва 1 вкаран гол.

След като на няколко пъти Бендтнер влиза резерва, то сега се очаква да започне титуляр за домакините. Други играчи, които се очаква да започнат мача са Росицки и Денилсон, за сметка на Уолкът и Самир Насри.

ЛИВЪРПУЛ
Ливърпул спечели срещу Евертън, като трябва да се спомене, че „червените“ играха почти час с човек по-малко. Тимът на Рафа Бенитез показва известно подобрение в играта си, най-вече в защита, която вече четвърти пореден мач не допуска гол. Гостите биха били доволни и на точка срещи Арсенал и именно за това не очаквам много отворен двубой, особено първото полувреме.

Кирякос е наказан, заради червения си картон в последния кръг, докато Банаюн, Торес и Глен Джонсън продължават да са контузени. Малко вероятно е Рафа Бенитез да прави промени по състава си, като единствено Мартин Шкъртел ще замести наказания Кирякос.

Мотивацията при Арсенал е на много ниско ниво след двете загуби в дербитата и определено ще им е трудно срещу коравата защита на Ливърпул, недопуснала гол в последните четири срещи. От друга страна и гостите няма тръгнат за задължително победа, което прави избора за под 2.5 гола в този мач доста добър.

Прогноза: Под 2.5 гола при коефициент от 1.83 в Bet365

Източник: Футболни и спортни прогнози

No Response to "Арсенал - Ливърпул"

Публикуване на коментар