Челси - Арсенал | Англия - Висша Лига | Неделя - 07.02.2010

{ Публикувано в петък, февруари 05, 2010 от Unknown }

Челси – Арсенал
Англия – Висша Лига
Неделя – 07.02.2010г. 18:00ч. пряко по Диема

Челси е под угрозата да сдаде лидерската позиция, най-вече заради факта, че пропусна да бие като гост Хъл Сити в последния кръг от Висшата Лига. Трите точки са задължителни за „сините“, но същото важи и за гостите от Арсенал. Ако „артилеристите“ загубят днес, то това би означавало почти сигурно, че те отпадат от надпреварата за титлата.

ЧЕЛСИ
Напрежението определено е лагера на Челси. Тимът е лидер в класирането от ранен етап на първенството, но в момента шансът Манчестър Юнайтед да завладее върха си е доста реален. Отборът на Карло Анчелоти води с 2 точки на „червените дяволи“, които не вярвам да имат затруднения с домакинството си на Портсмут в събота.

Ашли Коул се завръща в състава, след като се възстанови от контузията си, което става за сметка на Юри Жирков. Отново в нападение ще бъдат Никола Анелка и Дидие Дрогба. Джон Оби Микел се завърна най-сетне от Африка и също може да започне мача.

АРСЕНАЛ
Няма да е пресилено, ако кажем, че това е последния влак за Арсенал. „Артилеристите“ играят доста добре този сезон, но е факт, че загубиха всички дербита срещу топ отборите, което в крайна сметка може да им коства и титлата. Загубата с 1-3 от Манчестър Юнайтед у дома бе голям удар по амбициите на Арсен Венгер и играчите му и не е ясно дали ще успеят да преодолеят тази загуба навреме. Арсенал изостава на шест точки от Челси и е сигурно, че нищо друго освен победа не им върши работа.

Бендтнер се възстанови от контузията си и ще бъде на разположение на Арсен Венгер за дербито, докато Едуардо е под въпрос. Има вероятност Сол Кембъл и Абу Диаби също да попаднат в състава, който ще пътува до Стамфорд Бридж, докато твърдо аут са Гибс, Ван Перси и Джору.

Въпреки че загуби точки срещу Хъл Сити Челси продължава да изглежда, като най-сериозния кандидат за титлата. Играчите на Карло Анчелоти ще трябва да го докажат срещу Арсенал. „Артилеристите“ са разочаровани от загубата от Манчестър Юнайтед, а и многото контузии също им повлияха.

Прогноза: 1 при коефициент от 1.80 в Bet365

Източник: Футболни и спортни прогнози

No Response to "Челси - Арсенал | Англия - Висша Лига | Неделя - 07.02.2010"

Публикуване на коментар