Азиатски хендикап

{ Публикувано в неделя, август 02, 2009 от Unknown }
Не пренебрегвайте с лека ръка азиатския хендикап. Веднъж разберете ли основното после ще ви бъде много по-лесно да залагате. Лично аз харесвам азиатския хендикап по простата причина, че премахва знакът равенство от уравнението. Още в самото начало(преди залога) ще знаете дали знакът равенство работи за вас или против вас, а трябва да кажем, че хикса играе голяма роля във футболните залози.


Тези от вас, които залагат или ще залагат професионално на футбол или други спортове би трябвало да разберат всички форми на залагане, тъй като това увеличава шансовете им за печалба и нямалява риска от загуби. Не всички букмейкъри предлагат залози посредством азиатски хендикап, затова препоръчвам тези, които ли аз лично използвам - Bet365, Bwin и Bet-at-home.

Какво точно е азиатския хендикап?
Азиатския хендикап е вид залог, в който на предполагаемо по-слабия отбор е дадена преднина от различен брой голове. Обратно, предполагаемо по-силния отбор(фаворита) започва мача с пасив от същия брой голове, които са дадени като преднина на по-слабия. Това се прави в опит да се изравнят два отбора и да станат подходящи за залагане.

Азиатския хендикап за фаворита е обозначен с (-), докато този за аутсайдера е с (+).

Колкото е по-голяма разликата в класите и възможностите между фаворита и аутсайдера, толкова по-голям брой голове се дава като начален старт на аутсайдера. Ако двата тима са с почти изравнени възможности, то тогава не се дава хендикап на нито един отбор.


АЗИАТСКИ ХЕНДИКАП
Пример: Бразилия -1.0 vs. Англия +1.0
В примера се вижда, че е даден един гол преднина на Англия. Ако заложите на Англия +1.0 това ще рече, че при победа за Англия или равен разултат, то залога ви излиза.

Ако заложите на Бразилия -1.0 и "кариоките" спечелят мача с поне 2 гола разлика, залога ви излиза. При всички останали случаи губите.

Ако Бразилия спечели мача с точно един гол всички залози се връщат.

Освен хендикапи с +1.0 и -1.0 съществуват и други, като по известните от тях ще разгледаме малко по-долу:
Пример: Бразилия 0 vs. Англия 0
Този вид хендикап е все едно играете обикновен сингъл, с разликата, че при равен резултат залозите се връщат.

Пример: Бразилия -0.5 vs. Англия +0.5
Залагате на Бразилия. Ако те спечелят, независимо с какъв резултат, печели и залогът ви. Ако загубят или завършат наравно - губите залога си. Ако заложите за Англия, печелите, ако англичаните завършат наравно или победят. Ако загубят, губите залога си.

Пример: Бразилия -1.0 vs. Англия +1.0
За този пример писах малко по-горе.

Пример: Бразилия -1.5 vs. Англия +1.5
Залагате на Бразилия. Те трябва да спечелят с поне два гола, иначе губите залога си. При залог за Англия печелите стига англичаните да не загубят мача с два или повече гола.

Както виждате азиатския хендикап не е толкова труден за разбиране и с него възможностите ви за залагане стават с една повече. Трябва да спомена, че преди всеки залог в Bet365(специално за този букмейкър ми е направило впечатление) ви е обяснено, при какъв резултат губите или печелите.

4 Response to "Азиатски хендикап"

Азиатският хендикап е перфектно средство за повишаване на печалбата с повече от 5 %. Ето една таблица с основните типове Азиатски Хендикап : Таблица Азиатски Хендикап

То хубаво повишаваш печалбата, но нали се сещаш, че трябва да имаш и усет към срещите.

Иначе таблицата е доста полезна, да.

Thanks for sharing. โป๊กเกอร์ 3 ใบ

This is good info. https://wiaderko.net/%e0%b9%82%e0%b8%9b%e0%b9%8a%e0%b8%81%e0%b9%80%e0%b8%81%e0%b8%ad%e0%b8%a3%e0%b9%8c-3-%e0%b9%83%e0%b8%9a

Публикуване на коментар