Какво е "value betting"?

{ Публикувано в четвъртък, юли 30, 2009 от Unknown }
Какво е "Value"?
Най-просто казано това е когато смятате, че букмейкъра е дал коефициент за победа на даден отбор, в който печалбата си струва риска. Например сте смятали, че коефициента за победа на Рома над Аталанта ще е не повече от 1.50, но букмейкъра ви дава 1.70. За вас тези 20 стотни са "value".

За да проверите дали един залог е "value" просто трябва да:
· Пресметнете шансовете за победа на единия и другия отбор.
· Да намерите най-високия възможен коефициент предлаган от букмейкърите.
· Да умножите процента за победа по коефициента.

Всеки един резултат над 1.00 е "value"!!!


Първи пример за "value":
Ако сте сигурни, че даден отбор има 50% шанс да спечели у дома, то тогава залагате на него само ако коефициента е 2.00 или по-висок. Защо ли?
Простата математика показва: 50% = 0.50 х 2.00 = 1.00 или fair value. Помните ли, умножаваме процента за победа по коефициента и ако е над 1.00 то е "value". Ако е точно 1.00, то тогава казваме, че е "fair value".

Ако играете по стратегията "value", НЕ БИВА да залагате само защото смятате, че отбора ще победи. В дългосрочен план това НЕ е правилно. Залагайте само когато математически сте изчислили, че имате "value".

Втори пример за "value":
Да приемем, че играете на зарове. Зарът има 6 страни, нали така? Какъв е шансът да се падне една страна при хвърляне?

Шансът е 1/6 или 16%. За да определите "value"-то делите 1 на 0.16(16%) и получавате 6.00.

Тоест, ако букмейкъра предложи 6.00 коефициент да се падне дадена страна на зара, то залога се явява "value" и може да заложите. Букмейкърът, обаче дава 5.00 коефициент. Какво правим? Да, коефициента ви се вижда висок, но той не е "value" и НЕ ТРЯБВА да залагате.

В общи линии това представлява да залагате на "value". Пресмятането на шансовете и определянето на процентите във футбола е трудна задача и определено трябва да имате известен опит със залагането. И все пак ето някои основни методи, които могат да ви помогнат при избора ви на среща.

No Response to "Какво е "value betting"?"

Публикуване на коментар