Уругвай - Германия

{ Публикувано в петък, юли 09, 2010 от Unknown }


Уругвай – Германия
Световно 2010 – Мач за 3 място
Събота – 10.07 играй на живо в Bet365

Ден преди финала на Световното първенство по футбол ще се играе и мача за третото място между отборите на Уругвай и Германия, които загубиха на полуфиналите респективно от Холандия и Испания. На миналото световно Германия като домакин игра подобен мач, като тогава победи с 3-1 Португалия, но сегашния съперник Уругвай е доста по-опитен и играе повече като отбор, докато португалците разчитат само на един Роналдо.

Уругвай е и една от приятните изненади на Мондиала, като завършиха първи в групата си с отбори като Франция, Мексико и ЮАР в нея. На осминафиналите Форлан и компания се справиха с Южна Корея, а на четвъртфиналите преодоляха съпротивата на последния останал африкански отбор Гана след дузпи. Треньорът Оскар Табарес вече заяви, че тимът му ще се бори със зъби и нокти за третото място и ще иска да завърши турнира по най-добрия начин. Той заяви това, най-вече за да опровергае слуховете, че отборът му няма да се напряга много-много.

Германия, обаче далеч не е лесен съперник, като преди да паднат от Испания тима показваше може би най-добрата игра на Мондиала, като премаза с 4-1 Англия на осминафиналите и с 4-0 Аржентина на 1/2-финалите. Мирослав Клозе ще иска да вкара поне веднъж, с оглед на това да изравни феномена Роналдо по брой отбелязани голове на Световни финали, като квотата до момента е 15 попадения.Друг е въпроса дали Клозе въобще ще започне мача, тъй като е под въпрос заради контузия. До този момент Клозе има 4 попадения на Световно 2010, колкото има и капитана на Уругвай Диего Форлан. И двамата са все още в надпреварата за голмайстор на турнира, но с по гол назад от Давид Вия и Уесли Шнайдер.

Диего Форлан също е под въпрос заради контузия, като беше заменен в 84-та минута в двубоя с Холандия. Той вече заяви, че ако зависи от него ще излезе на терена. За Уругвай се завръща и Луиш Суарес, който бе наказан в предишния двубой, заради “божията си ръка” срещу Гана. За Германия се завръща Томас Мюлер, който изтърпя наказанието си за натрупани жълти картони, като треньора Льов има леки притеснения за състоянието на Сами Кедира и Йозил.

Като цяло смятам, че Германия има далеч по-качествения отбор и го показа до тук на Световното. Надявам се загубата от Испания да не им се отрази много зле и бундестима да покаже играта от двубоите с Аржентина и Англия. Ако успее да го направи, то не вярвам да има проблеми в мача с Уругвай.

Прогноза: 2 при коефициент от 1.80 в Bet365

Източник: Уругвай - Германия | Мач за трето място

No Response to "Уругвай - Германия"

Публикуване на коментар