Основни правила при залагането

{ Публикувано в четвъртък, юли 23, 2009 от Unknown }
Залагаш на футболни мачове и понякога се случва да печелиш. Един път печелиш три пъти подред, друг път минават два сухи месеца преди отново да усетиш вкуса на печалбата.

Как се случва това? Обикновено става така, защото когато правите залога не сте разбрали напълно ситуацията, в която се намират отборите, както и някои други фактори. Посочените по-долу правила ще ви помогнат да вземате правилните решения при залаганията, както и да избегнете някои неприятни загуби на пари и нерви.


Правило 1: Никога не залагайте това, което не можете да загубите!
Това е най-простото правило, което трябва да разберете. Но то също така е и най-трудното за спазване от повечето играчи. Всеки един залагащ е имал както губеща, така и печелеща серия, в която той изпада в капан и започва да залага пари, които не може да си позволи да загуби.

Много е лесно да паднеш в този капан, защото когато печелиш ти продължаваш да залагаш по-големи и по-големи залози. В крайна сметка това са парите на букмейкъра, нали? Или пък, когато си в губеща серия си мислиш, че ако сложиш още малко ще си върнеш загубените пари. И двата случая са грешка.

Дори да печелиш или губиш сега, това неизменно ще доведе до катастрофа в по-дълъг период. Големите залози при печеливша серия са сигурен начин, че букитата ще си приберат всички пари, които си спечелил преди това.

Най-сигурния начин да не изгубите парите си, е да определите колко е сумата, която можете да загубите. Залагането на големи суми, когато губите, е сигурен начин да останете без пари, дори за храна.

Запомнете – преди да заложите, си представете как ще се почувствате, ако мачовете не излязат. Ако мисълта за загуба ви кара да се чувствате зле… тогава НЕ ЗАЛАГАЙТЕ!

Правило 2: Не бъдете лекомислени!
Само защото приятелите ви мислят, че тези мачове ще излязат, това не означава, че непременно това ще стане.

Не е зле да си спомните старата китайска поговорка „всяко пътешествие започва с една едничка стъпка”, когато правите първия си залог. Опитайте единичен залог. Малката печалба е по-добрия вариант от големите загуби.

Най-лесният и евтин вариант да се научиш да печелиш, без да губиш много пари е като започнеш да четеш книги, относно залагането.
Бъди умен играч – напиши си домашното!

Правило 3: Залагайте на това, което знаете!
Трудно е да се предскаже как ще завърши даден футболен мач, без да се знае нищо за тимовете или за първенството, в която играят.

Много фактори са от значение за крайния резултат от една среща. Играчите, реферите, мениджърите, размерите на терена, контузиите и трансферите са само малка част от тях.

Срещите, които слагате на сляпо изглеждат добре, докато не загубите. След мача разбирате, че звездния нападател е бил оставен да почива или пък страхотния вратар на домакините е бил контузен. Чувствате се глупаво, поне аз така се чувствах.

Осемдесет процента от моите залози са в Премиершип и Серия А. Причината, че по този начин успявам да се запозная с ВСЯКА среща поотделно. Най-много печалби ми е донесъл италианския Рома, това е така, защото като техен фен следя изявите им доста отблизо.
Внимателно разучавайте двубоите, на които залагате. Двойната проверка на любимите ви тимове също е желателна.

Правило 4: Никога не давайте пари за съвети!
Ако хората печелят, то тогава те биха дали съветите си и безплатно.
Посещавайте сайтове като Прогнозите.ком и TipstersHeaven.blogspot.com и задавайте въпроси, но помнете само вие трябва да решите дали да се доверите на съветите или не. Нито една прогноза не е 100% сигурна. Не се доверявайте на сляпо.
Вярвайте на собствените си инстинкти.

Правило 5: Забавлявайте се!
Не забравяйте да се забавлявате, когато залагате. Колкото повече на сериозно вземате нещата, толкова повече ще хабите нервите си.

Късмет!

No Response to "Основни правила при залагането"

Публикуване на коментар