Арсенал - Барселона

{ Публикувано в сряда, февруари 16, 2011 от Unknown }


Арсенал – Барселона
Шампионска Лига – Осминафинали
Сряда – 16.02 играй на живо в bet365

Арсенал бяха просто невероятни на Емирейтс в мачовете от груповата фаза на Шампиоснката Лига, като успяха да победят по категоричен начин и трите други отбора. Спортинг Брага загуби с 1-6, Партизан с 1-3, а Шахтьор си замина за Украйна с резултат 1-5. Колеблите игри при гостуванията, обаче, остави “артилеристите” на второто място в групата, което им отреди и двубой срещу Барселона още на фаза осминафинали.

Донякъде сблъсъкът с Барселона в такава ранна фаза е добре за Арсенал, тъй като ако сега отпаднат, то загубата няма да боли чак толкова, колкото ако беше на четвъртфинал или полуфинал например. Тимът на Арсен Венгер има да си връща на “каталунците”, а и винаги е добре да играеш за смятания за най-добър отбор в света.

И така, формата на Арсенал у дома е три победи от три мача, с вкарани 14 и допуснати само 3 гола. Това не трябва да е изненада, с оглед на атакуващия стил, който се опитва да прилага отбора. Ван Перси е голмайсторът на англичаните, като има 10 попадения във Висшата Лига и е доста надъхан за игра след като се завърна след контузията си. В нападение са още и Бендтнер, Чакам и Тео Уолкът, който създаде доста проблеми на Барса миналата година.

Защитата може да бъде малко колеблива, след като Вермален е все още аут, както и първия вратар Фабиански, който няма да играе до края на сезона. Все още не е ясно дали и Самир Насри ще успее да се възстанови за двубоя, като Венгер заяви, че няма да прави глупости и няма да рикусва излишно здравето на футболиста. Алекс Сонг ще може да играе, което е плюс за домакините.

Повече тук: Арсенал - Барселона
Прочети още...

Милан - Тотнъм

{ Публикувано в понеделник, февруари 14, 2011 от Unknown }


Милан – Тотнъм
Шампионска Лига – Осминафинали
Вторник – 15.02 играй на живо в bet365

Милан

Милан винаги е бил отбор с традиции в Шампионската Лига, като в предишните години тимът беше един от доминиращите в него, но откакто спечели трофея през 2007 година не е показал нищо от старата класа. Сега “росонерите” се представят доста добре в Италия и феновете очакват подобно нещо и в най-силния турнир на Стария континент.
Както споменах малко по-горе, Милан се представя доста добре в Серия А, като е лидер в класирането и вече натрупа 10 мача без загуба. В последния кръг отборът на Масимилиано Алегри победи с 4-0 у дома Парма, което беше глътка въздух след някои равенства и проблемите с контузии на футболисти. Явно Алегри успява да изстиска най-доброто от играчи като Робиньо, Златан Ибрахимович и Антонио Касано.
Алегри се изказа ласкаво за Тотнъм преди двубоя, но и заяви, че тимът е можел да срещне и доста по-корави съперници от “шпорите”. Ключовите играчи, които няма да играят за домакините са Андреа Пирло и Дзамброта. Ако има играч, на който ще трябва да обърнете по-специално внимание от тима на Милан, то това е Златан Ибрахимович, който след като се завърна в Милано е моторът на “росонерите” и дърпа отбора напред. Приятно впечатление ми прави и Касано, който имах възможността да гледам в двубоя на Италия срещу Германия, като ясно си личеше желанието му за игра. Дано избухливият му характер не му попречи да покаже наистина на какво е способен.

Повече тук: Милан - Тотнъм
Прочети още...

Манчестър Юнайтед - Манчестър Сити

{ Публикувано в петък, февруари 11, 2011 от Unknown }

Манчестър Юнайтед – Манчестър Сити
Англия – Висша Лига
Събота – 12.02 играй на живо в bet365

Дербито на кръга във Висшата Лига на Англия! Манчестър Юнайтед приема на своя Олд Трафорд градския враг Манчестър Сити и не помня скоро да е имало толкова важен мач между тези два съперника. Новобогаташите от Сити се целят нависоко, като за минимум се приема участие в Шампионската Лига догодина, докато “червените дяволи” са лидери в класирането, а в изминалия кръг допуснаха първата си загуба в първенството.

Манчестър Юнайтед

Серията от победи на Юнайтед свърши. Цели 24 двубоя Бербатов и компания нямаха загуба в лигата този сезон, но Уулвс направи невъзможното и взема трите точки на свой терен. Това поражение не се отрази кой знае колко на “червените дяволи” тъй като прекия им съперник за титлата Арсенал пропиля аванс от 4-0 срещу Нюкасъл и не успя да съкрати разликата кой знае колко. За Юнайтед сега е важно отново да намерят пътя към победите.
Разликата, с която Ман Юнайтед водят на върха е 4 точки, а остават 13 кръга до края на надпреварата. Тимът на Сър Алекс води с пет пункта на днешния си съперник Сити и една победа срещу тях може сериозно да занижи мераците на “гражданите” за титла. Юнайтед имат 12-1-0 на Олд Трафорд този сезон, вкарвайки 37 и допускайки едва 8 гола. Това ги прави тимът с най-доброто нападение у дома, а защитата им дели първото място

Повече тук: Манчестър Юнайтед - Манчестър Сити
Прочети още...

Челси - Ливърпул | НА ЖИВО

{ Публикувано в неделя, февруари 06, 2011 от Unknown }


Челси – Ливърпул
Англия – Висша Лига
Неделя – 06.02 играй на живо в bet365

Ако мачът ИнтерРома е двубоят на кръга в Италия, то за мен ЧелсиЛивърпул се явява сблъсъкът на седмицата в Европа. Още по-специален го прави трансфера на Фернандо Торес при “сините”, като това ще бъде и дебюта на испанеца – дебют срещу бившия си отбор.
Феновете на Ливърпул бяха идолизирали Торес и сега по всяка вероятност той ще изпита гнева им. Ел Ниньо премина на Стамфорд Бридж за рекордната сума от 50 милиона, като трансфера стана факт в последния ден от прозореца. Причината, която изтъкна Торес за преминаването му при “сините” е, че нямал време да чака Ливърпул, което само още повече може да оскърби феновете на мърсисайдци.
Челси успя да спечели девет точки от последните си три двубоя и с пристигането на Торес нападението изглежда наистина заплашително.
Ливърпул сякаша напипват правилния път, като голяма вина за това има и легендата на клуба Кени Далглиш. Анди Керъл бе привлечен от Нюкасъл за заместник на Торес, като сумата бе 35 милиона, но той няма да може да играе все още за “червените”. Другото ново попълнение Луис Суареш вече направи дебюта си и дори успя да вкара гол, било то и с малко късмет. Той ще бъде жаден да покаже, че по нищо не отстъпва на Торес.
Като изключим Алекс, който е контузен Челси няма нови играчи в лазарета освен Юри Жирков и бившия играч на Ливърпул Йоси Бенаюн.
Ливърпул също спечели последните си три двубоя, като че няма друг изход освен един от двата отбора да приключи с победната си серия. Халфът Кристиан Поулсен почувства болки в гърба при загрявката за мача със Стоук Сити, но сега би трябвало да е готов за игра. Джейми Карагър беше резерва в мача от средата на седмицата, като се очаква и сега да почне на пейката. Бившият играч на Челси Джо Коул получи контузия на тренировката в сряда и е под въпрос за днешната среща.
Прогноза:
Източник: Челси - Ливърпул
Прочети още...