Програма на Левски и ЦСКА в Лига Европа

{ Публикувано в петък, август 27, 2010 от Unknown }
Както знаете, днес в 14:00 часа българско време в Монако бе теглен жребия за груповата фаза на Лига Европа, където се класираха и нашите Левски и ЦСКА. „Сините“ са в Група C, заедно с отборите на Спортинг Лисабон, Лил и Гент, докато „армейците“ попаднаха в последната Група L, където са тимовете на Порто, Бешикаш и Рапид Виена.

Левски започва участието си на 16 септември от 20:00 часа с домакинство на белгийския Гент, като последната среща на тима на Ясен Петров е пак у дома – срещу Спортинг Лисабон на 16 декември пак от 20:00 часа.

Пълната програма тук: Програма на Левски и ЦСКА в Лига Европа


Прочети още...

Левски в Група C, а ЦСКА в Група L в Лига Европа!

{ Публикувано в петък, август 27, 2010 от Unknown }

Преди минути бе изтеглен жребият за груповата фаза на Лига Европа. Станаха ясни и съперниците на български грандове Левски и ЦСКА, които бяха поставени в трета от общо четирите урни на жребия.

Левски се падна в Група C, в компанията на Спортинг Лисабон, Лил и Гент, докато ЦСКА е в Група L, където са още Порто, Бешикташ и Рапид Виена.

Като най-силни се очертават групите А и B, като в първата са отборите на Ювентус, Манчестър Сити, Залцбург и Лех Познан, докато във втората са миналогодишният носител на трофея Атлетико Мадрид, Байер Леверкузен, Розенборг и Арис Солун.

Отборите бяха разпределени в 12 групи по 4 тима, като напред ще отидат първите два отбора от всяка група. Както е известно, отборите от една и съща страна не могат да попаднат в една група. Вижте тук повече за формата и правилата на Лига Европа.

Цялата статия може да намерите тук: Лига Европа Групи


Прочети още...

Лига Европа Групи | Вижте групите на Левски и ЦСКА

{ Публикувано в петък, август 27, 2010 от Unknown }

Днес в 14:00 часа в Монако ще бъде теглен жребият за груповата фаза на Лига Европа. Тогава ще станат ясни и съперниците на български грандове Левски и ЦСКА, които са поставени в трета от общо четирите урни на жребия.

Отборите ще са разпределени в 12 групи по 4 тима, като напред ще отидат първите два отбора от всяка група. Както е известно, отборите от една и съща страна не могат да попаднат в една група. Вижте тук повече за формата и правилата на Лига Европа.

Четирите урни за жребия в груповата фаза на Лига Европа са следните:

- първа урна:
Атлетико Мадрид (носител на трофея), Ливърпул, Севиля, Порто, Виляреал, ЦСКА (Москва), ПСВ Айндховен, Зенит, Ювентус, Спортиг (Лисабон), Щутгарт, АЗ Алкмар

- втора урна:
Стяуа, Лил, Динамо (Киев), Андерлехт, Байер (Леверкузен), Пари Сен Жермен, Брюж, Палермо, Хетафе, Бешикташ, Манчестър Сити, Сампдория

- трета урна:

Спарта (Прага), АЕК, Металист (Харков), ЛЕВСКИ, Розенборг, Ред Бул (Залцбург), ЦСКА (СОФИЯ), Одензе, Наполи, Борусия (Дортмунд), Динамо (Загреб), БАТЕ (Борисов)

- четвърта урна:

Арис, Рапид (Виена), ПАОК, Лех (Познан), Карпати (Лвов), Йънг Бойс, Утрехт, Гент, Лозана, Шериф (Тираспол), Дебрецен, Хайдук (Сплит)

Повече тук: Лига Европа Групи


Прочети още...

Жребий Шампионска Лига | Групова фаза

{ Публикувано в четвъртък, август 26, 2010 от Unknown }

Преди борени минути стана ясен жребия за груповата фаза на Шампионската Лига за сезон 2010/2011.

Вижте пълните групи тук:

Група A
Интер
Вердер Бремен
Тотнъм
Твенте

Група B
Лион
Бенфика
Шалке 04
Апоел Тел Авив

Група C
Манчестър Юнайтед
Валенсия
Рейнджърс
Бурсаспор

Група D
Барселона
Панатинайкос
Копенхаген
Рубин Казан

Група Е
Байерн Мюнхен
Рома
Базел
Клуж

Група F
Челси
Олимпик Марсилия
Спартак Москва
Жилина

Група G
Милан
Реал Мадрид
Аякс
Оксер

Група H
Арсенал
Шахтьор Донецк
Спортинг Брага
Партизан

Повече подробности тук: Шампионска Лига Групи



Прочети още...

ТНС - ЦСКА | НА ЖИВО

{ Публикувано в сряда, август 25, 2010 от Unknown }


ТНС – ЦСКА
Лига Европа – Квалификации
Четвъртък – 26.08 на живо в bet365

ТНС

Уелсците от ТНС се надяват на чудо срещу нашит ЦСКА утре вечер. Тимът падна с 0-3 в София, като головете паднаха през последните десет минути на двубоя. ТНС няма и много официални мачове изиграни, тъй като първенството в Уелс тъкмо започна като тимът е изиграл един мач – победа срещу Престън Таун с 5-2.

Тази година ТНС започна в квалификациите за влизане в Шампионската Лига, като отстрани ирландците от Бохемианс след загуба с 0-1 в първия мач и победа с 4-0 във втория. В третия квалификационен кръг, обаче белгийският Андерлехт бе непосилен за тях, като ТНС падна с 1-3 у дома и с 0-3 като гост.

Няма какво толкова да се каже за отбора от Уелс, които са смятани за най-слабия отбор в плейофите на Лига Европа.

ЦСКА

ЦСКА записа най-сетне победа в българския шампионат, като взе трите точки с 1-0 срещу Черно Море на Васил Левски. Голът вкара Маркиньос. Иначе в ЦСКА новите играчи продължават да идват, нищо че шампионатът вече започна. Последното попълнение е определяният за новия Лео Меси аржентинец Лукас Трекаричи.

Източник: ТНС - ЦСКА | НА ЖИВО


Прочети още...

Левски - АИК

{ Публикувано в сряда, август 25, 2010 от Unknown }


Левски – АИК
Лига Европа – Квалификации
Четвъртък – 26.08 на живо в bet365

Левски

Левски излиза в най-важният си мач до тук през сезона, като целта е влизане в групите на Лига Европа. Очакванията са стадиона да е пълен срещу шведския шампион АИК, като шансовете на “сините” са доста добри. Знаем, че първия мач в Швеция завърши 0-0, което както и да го погледнем е доста добър турнирен резултат.

В първенството Левски се представя очаквано добре, като има 3 победи и 1 загуба като гост на Черноморец преди два кръга. За последно “сините” победиха новака в А група Калиакра у дома с 3-0, като в този двубой беше дадена почивка на някои от ключовите играчи, с оглед да бъдат запазени за двубоя с АИК.

Интересен факт е, че за да достигнат до фазата на плейофите Левски отстрани по пътя си друг шведски отбор Калмар, които пък са шампиони на страната си за 2008 година.

Цялата прогноза тук: Левски - АИК


Прочети още...

Прогноза: ЦСКА - ТНС

{ Публикувано в сряда, август 18, 2010 от Unknown }


ЦСКА – ТНС
Лига Европа – Плейофи
Четвъртък – 19.08 играй на живо в bet365

Разтърсваният от скандали тим на ЦСКА посреща ТНС в първия мач от плейофите на Лига Европа. “Червените” останаха без треньор след като Павел Дочев бе освободен, а на негово място по всяка вероятност ще бъде назначен македонецът Гьоре Йовановски.

ЦСКА

ЦСКА записа най-слабия старт в първенството в цялата си история, след като от три изиграни кръга им едва 1 спечелена точка. Първо “червените” паднаха с 0-1 от Левски в първия кръг, като не може да се каже, че играха зле, но просто нямаха идеи в атака и постоянно изсипваха топката в наказателното поле на “сините”, което в крайна сметка не доведе до нищо опасно. Във втория кръг “армейците” посрещнаха Черноморец и феновете се надяваха всичко да тръгне. Да, ама не. Нова загуба с 1-2 и започнаха да валят обвинения, скандали, като в крайна сметка отстранени от отбора бяха Адалберт Зафиров и защитника Костадин Стоянов.

Цялата прогноза тук: ЦСКА - ТНС


Прочети още...

АИК - Левски | НА ЖИВО

{ Публикувано в сряда, август 18, 2010 от Unknown }


АИК Стокхолм – Левски
Лига Европа – Плейофи
Четвъртък – 19.08 играй на живо в bet365

Шампионът на Швеция АИК Стокхолм се явява последното препятствие за българския Левски преди групите на Лига Европа. Първият мач предстои да се изиграе в четвъртък, като шведите са домакините.

АИК Стокхолм

АИК се намират в доста незавидна позиция в шведския шампионат, където тимът се намира на 10-та позиция с едва 22 точки с цели 21 по-малко от лидера Хелзингборг. Феновете са недоволни от представянето на отбора, като напоследък скандалите станаха ежедневие за все още действащия шампион на Швеция. АИК играе в плейофите преди групите на Лига Европа, тъй като тимът отпадна в третия кръг на квалификациите за Шампионската Лига от Розенборг след две загуби – 0-1 у дома и 0-3 като гост.

Както казах, освен слабото представяне на АИК в първенството тимът е съпътстван и от много скандали. Вчера стана ясно, че най-голямата звезда на шведския тим Дуули Джонсън е арестуван. Вероятността полузащитникът да пропусне мача с българския отбор е много голяма, тъй като той на 99% ще бъде изваден от състава на шотландския треньор Алекс Милър.

Дуули Джонсън е бил задържан от шведската полиция, заради сексуални контакти с проститутка. Либериецът е известен със скандалните си прояви, като е арестуван и преди това за шофиране в нетрезво състояние, а властите са го прибирали и за побой над съпругата му. Той е един от основните играчи на АИК, има и шведско гражданство, но играе за националния отбор на Либерия.

Цялата статия тук: АИК - Левски


Прочети още...

Трансфери Испания Примера Дивисион 2010 - 2011

{ Публикувано в вторник, август 17, 2010 от Unknown }


Летният сезон е времето когато всички отбори правят промени в съставите си, като едни играчи пристигат, а други си отиват. Миналата седмица ви предложихме трансферите от английската Висша Лига, като дойде реда да сторим това и с трансферите на клубовете от испанската Примера Дивисион за сезон 2010/2011.

Не е учудващо, че най-големите и стойностни транфери стават при двата гранда Реал Мадрид и Барселона. „Каталунците“ вече се подсилиха с Давид Вия, като привличането на Сеск Фабрегас явно остана за следващата година. В Реал първо взеха Жозе Моуриньо за треньор, а той от своя страна купи Анхел Ди Мария, Педро Леон, Серхио Каналес, Кедира и Месут Йозил, чийто трансфер стана ясен преди броени часове.

Всички трансфери тук: Трансфери Испания Примера Дивисион 2010 - 2011


Прочети още...

Прогноза: Ливърпул - Арсенал

{ Публикувано в събота, август 14, 2010 от Unknown }


Ливърпул – Арсенал
Англия – Висша Лига
Неделя – 15.08 играй на живо в bet365

Две от най-големите имена в английския футбол излизат един срещу друг още в първия кръг от Премиършип. Ливърпул посреща на Анфийлд Арсенал и въпреки че първенството тъкмо започва важността на този мач не бива да бъде омаловажавана.

ЛИВЪРПУЛ

Ливърпул освободи това лято Рафа Бенитес, след като тимът завърши на 7-то място в крайното класиране и рано-рано отпадна от всички домашни купи, като единствено успя да достигне то полуфиналите на Лига Европа. На поста мениджър бе назначен Рой Ходжсън, който две години свърши страхотна работа във Фулъм. Първата работа на новия наставник бе да убеди звездите Джерард и Торес да останат, а в клуба бе взет със свободен трансфер и Джо Коул.

Мърсисайдци завършиха седми миналата година, но си остават доста стабилни у дома – 13-3-3, вкарвайки 43 попадения и допускайки 13. През втората част на сезон на Анфийлд имаха 7-1-1, отбелязвайки 17 и допускайки 4. Една от загубите бе срещу Челси, но вярвам, че феновете не бяха много разочаровани, тъй като с тази загуба попречиха на Манчестър Юнайтед да ги мине по титли.

През лятото видяхме Рой Ходжсън да взима Джо Коул, Милан Йованович, Дани Уилсън, а наскоро бе купен и Крисиан Поулсен от Ювентус, като заместник на пожелалия да напусне Хавиер Масчерано. Йоси Бенаюн бе продаден на Челси, а Алберт Риера също напусна. Веднъж да приключи трансфера на Масчерано и очаквам Ходжсън да вземе поне още един играч.

Фернандо Торес е под въпрос за мача, заради контузията, която получи на финала на Световното първенство. С изключение на това Ливърпул няма други проблеми със състава си.

Цялата прогноза тук: Ливърпул - Арсенал


Прочети още...

Русия - България

{ Публикувано в сряда, август 11, 2010 от Unknown }
Световното първенство е вече зад гърба ни, като все повече погледи се насочват към предстоящите квалификации за Евро 2012, като двубоя между България и Русия се явява подготовка и за двата тима преди първите мачове от квалификациите през септември месец.

Цялата прогноза тук: Русия - България
Прочети още...

Комюнити Шийлд: Челси - Манчестър Юнайтед

{ Публикувано в събота, август 07, 2010 от Unknown }


Челси – Манчестър Юнайтед
Англия – Комюнити Шийлд
Неделя – 08.08 играй на живо в Bet365

Челси и Манчестър Юнайтед излизат един срещу друг на Уембли в двубой за Комюнити Шийлд, като всеки един от отборите се надява да започне новия сезон с купа. Челси спечели своя първи дубъл в историята си миналата година, като в последния кръг победи с 8-0 Уигън, а на финала за ФА Къп победи с 1-0 Портсмут.

Манчестър Юнайтед спечели титлата във Висшата Лига преди две години и ще иска да повтори това си постижение, с което ще счупи и рекорда на Ливърпул по брой титли на Англия. Миналата кампания „червените дяволи“ спечелиха Купата на Лигата и завършиха на второ място след първенеца Челси и тази година целта е едно място по-нагоре. Задачата става още по-трудна, с оглед на ставащия все по-силен градски съперник Сити.

И двата отбора имаха доста играчи на Световното първенство, като някои от тях се присъединиха по различно време към отборите си. Също така и Челси, и Манчестър Юнайтед привлякоха някои нови футболисти. „Сините“ от Лондон привлякоха за 6 млн. паунда Йоси Бенаюн от Ливърпул и се очаква до няколко дни да дойде и Рамирес от Бенфика за 18 млн. паунда. Юнайтед пък привлече младоците Крис Смоулинг и Хавиер Ернандес, като няма потвърждение за точната трансферна сума.

Цялата прогноза тук: Челси - Манчестър Юнайтед


Прочети още...

Жребий Лига Европа плейофи

{ Публикувано в петък, август 06, 2010 от Unknown }


Преди броени минути стана ясен жребия за плейофите на Лига Европа, в който участваха и нашите Левски, ЦСКА и Литекс. И трите български отбора бяха поставени, като ловчанлии се паднаха да играят със стария познайник на Левски – Дебрецен.

ЦСКА имаха невероятен късмет, като ще играят с може би най-слабия отбор в Лига Европа – ТНС от Уелс. В квалификациите на Шампионската Лига този отбор отстрани Бохемианс след загуба с 0-1 в първия мач и победа с 4-0 на реванша. След това, обаче, белгийския Андерлехт се разправи с тях, като ги би с 3-0 и 3-1 и по този начин ги прати в плейофите на Лига Европа.

Явно на Левски му е писано тази година да играе със шведи, като на „сините“ им се падна АИК Стокхолм, които са шампиони на страната си за 2009 година. Интересното е, че в третия квалификационен кръг Левски отстрани шампиона на Швеция за 2008 година Калмар след общ резултат 6-3.

Пълният жребий тук: Жребий Лига Европа плейофи


Прочети още...

Жребий Шампионска Лига Плейофи

{ Публикувано в петък, август 06, 2010 от Unknown }

Шампионът на България Литекс отпадна от Жилина в третия квалификационен кръг на Шампионската Лига, с което страната ни без представител в най-комерсиалния клубен турнир в Европа. Днес в 13:00 ч. в централата на УЕФА бе теглен жребия за плейофите на турнира.

Както знаете, от миналия сезон има два потока – Потока на Шампионите и Потока на Не-Шампионите. Повече за самия формат на Шампионската Лига тук: Шампионска Лига Формат

Ето и самият жребий:

Поток на Шампионите:

  • Залцбург – Апоел Тел Авив
  • Розенборг – Копенхаген
  • Базел – Шериф
  • Спарта – Жилина
  • Партизан – Андерлехт
Пълният жребий тук: Жребий Шампионска Лига Плейофи
Прочети още...

Трансфери Англия Висша Лига 2010 - 2011

{ Публикувано в сряда, август 04, 2010 от Unknown }


В тази статия ще публикувам всички трансфери на клубовете от английската висша лига за сезон 2010/2011. Публикацията ще бъде обновявана до края на летния трансферен прозорец, така че наминавайте по-честичко.

Както и се очакваше най-активни на трансферния пазар са Манчестър Сити, които държат и двата най-големи трансфера през това лято – Яя Туре от Барселона за
£28 мил. и Давид Силва за £24 мил. от Валенсия.

Вижте всички привлечени и напуснали играчи на клубовете от Премиършип по-долу:

Всички трансфери тук: Трансфери Англия Висша лига 2010 - 2011


Прочети още...

Клифтънвил - ЦСКА | НА ЖИВО

{ Публикувано в сряда, август 04, 2010 от Unknown }


Клифтънвил – ЦСКА
Лига Европа – Квалификации
Четвъртък – 05.08 играй на живо в bwin

ЦСКА излиза в мач реванш от третия квалификационен кръг от Лига Европа срещу ентусиастите от Клифтънвил. “Червените” спечелиха първия мач с 3-0, което беше и най-малкото, с което можеха да си тръгнат гостите от Северна Ирландия. Почти целия двубой се игра пред вратата на ирландците, които през първата част изоставаха само с един гол и той най-вече заради пропуските на Руи Мигел, Тодор Янчев и сие. През втората част ЦСКА продължи да натиска и стигна до нови два гола, които почти сигурно направиха реванша протоколен.

Последва и вечното дерби с Левски още в първия кръг на шампионата, като “армейците” стояха доста добре на терена, но така и не успяха да намерят правилния път към вратата на съперника. Особено през второто полувреме ЦСКА се опита да направи нещо, но постоянно изсипваше топката в наказателното поле на “сините”, която бе лесна плячка за вратаря Георги Петков. В крайна сметка армейците загубиха с 0-1 и то не само три точки, но важния психологически аспект от борбата им със Левски.

Странно нещо се случва в лагера на ЦСКА с тези контузии. Не е нормално преди първия мач от шампионата половината защита да е извън строя. Не е нормално новите попълния да идват толкова късно и да не могат да играят срещу Левски. Ако не срещу вечния съперник, то срещу Видима или Миньор ли да играят.

Цялата прогноза тук: Клифтънвил - ЦСКА


Прочети още...

Левски - Калмар | НА ЖИВО

{ Публикувано в сряда, август 04, 2010 от Unknown }


Левски – Калмар
Лига Европа – Квалификации
Четвъртък – 05.08 играй на живо в Bet365

Доста е тежка програмата на Левски напоследък. Първо “сините” гостуваха на Калмар в първи мач от третия квалификационен кръг на Лига Европа, като успяха да запишат доста доброто 1-1, въпреки, че съдията доста поразя тима, като отмени гол а и имаше някои други спорни решения. Последва дерби с ЦСКА, което Левски спечели с 1-0 и стартира първенството по най-добрия начин. Сега предстои да се изиграе реванша с Калмар, като “сините” са в доста добра позиция да продължат към плейофите. След двубоя с шведите идва и столичното дерби с Локомотив София, в което няма да играе наказания Гаджев.

Но да се върнем към сблъсъка с Калмар. Както казаха по-горе първия мач завърши 1-1, но Левски изненада приятно с играта си и би било заслужено, ако бяха спечелили. Отделно от това и Жоарзиньо вкара невероятен първи гол, с който “сините” поведоха. В последните 10 минути Калмар успя да изравни и остави всичко да се решава на реванша.

Последните новини около Левски са, че Христо Йовов е под въпрос за срещата, тъй като има физически проблеми, но все пак попадна в групата. Георги Христов не попадна в разширения състав, тъй като е получил разтежение на последната тренировка.

Цялата прогноза тук: Левски - Калмар


Прочети още...