Англия - Германия | Световно първенсво Осминафинали

{ Публикувано в събота, юни 26, 2010 от Unknown }


Англия – Германия
Световно първенство – Осминафинали
Неделя – 27.06 играй на живо в Bet365

АНГЛИЯ (Ранглиста на ФИФА – 8 )

Англия се класира за осминафиналите на Мондиала, но го направи по трудния начин. Тимът записа само една победа в групата и то в последния си мач срещу Словения, при който всеки друг резултат ги изхвърляше от турнира. Програмата за Световното показва, че ако Англия победи Германия, то пътя си към финала по всяка вероятност ще трябва да се справи с Аржентина и Испания. Англичаните могат само и единствено себе си да обвиняват за това, тъй като ако бяха завършили първи в групата си, сега щяха да играят с Гана.

Големите играчи в Англия Рууни, Лампрад и Джерард не показват, това което трябва и тимът изглежда импотентен в атака. Топ голмайсторите от квалификациите също ги няма. В играта на трите лъва срещу Словения се забеляза подобрение, но това 1:0 далеч не е достатъчно за феновете, още повече срещу един не толкова силен противник, колкото е Германия.

Джейми Карагър се завръща след изтърпяното наказание, като по всяка вероятност ще започне титуляр на мястото на Ъпсън, който се справи добре срещу словенците, но изглеждаше колеблив на моменти. Появиха се слухове и за завръщането на Ледли Кинг в състава, но това е малко вероятно.

Повече тук:

Англия - Германия


Прочети още...

Програма България А Група 2010 – 2011

{ Публикувано в петък, юни 25, 2010 от Unknown }
Сезонът в България А Група 2010 - 2011 е на път да започне, като още в първия кръг ни чака дербито Левски - ЦСКА!

Цялата програма вижте тук:

Програма България А Група 2010 - 2011
Прочети още...

Програма Франция Лига 1 2010 - 2011

{ Публикувано в събота, юни 19, 2010 от Unknown }
Остават по-малко от 2 месеца до началото на новия сезон във френската лига 1 2010-2011, като стана ясна и програмата. Вижте я:

Програма Франция Лига 1 2010 - 2011
Прочети още...

Програма - Англия - Висша Лига 2010 - 2011

{ Публикувано в петък, юни 18, 2010 от Unknown }
Новият сезон в Премиършип се задава с все по-голяма сила и докато всички са вперили поглед в Световното излезе и програмата за Висшата Лига на Англия 2010 - 2011. Още в първият кръг предстои да се изиграе голямо дерби между два от отборите от голямата четворка като Ливърпул посреща на Анфлийд Арсенал.

Вижте и пълната програма:
Програма Англия Висша Лига 2010 - 2011
Прочети още...

Англия - Алжир

{ Публикувано в четвъртък, юни 17, 2010 от Unknown }


Англия – Алжир
Световно първенство – Група C
Петък – 18.06 играй на живо в Bet365

АНГЛИЯ (Ранглиста на ФИФА – 8 )

Първият мач на Англия в Група C срещу САЩ тръгна много добре. Ранният гол дело на Стивън Джерард предполагаше лесен старт за “трите лъва”, но после дойде тази ужасяваща грешка на Робърт Грийн и всичко се обърка. Англия не контролираше чак толкова мача, но пък и не игра толкова зле, колкото “експертите” се изказаха. САЩ не е толкова лесен съперник(справка мача с Испания за Купата на Конфедерациите) и този хикс не трябва да се гледа толкова като катастрофа.

Сега на Англия им предстои мач с Алжир, като една победа почти сигурно ще означава класиране в следващата фаза на Мондиала. Изглежда контузията на Ледли Кинг ще го извади от състава до края на Световното, като за заместник ще трябва да се избира измежду миналия зенита си Джейми Карагър, не толкова добрия Ъпсън или неопитния Доусън. Големият въпрос е ще си запази ли мястото на вратата Робърт Грийн след кошмарната грешка. Защитата на Англия продължава да бъде повече от колеблива, като правилно прогнозирах, че тимът ще допусне гол в мача срещу американците. Нападението също показва не достатъчно ефективност.

АЛЖИР (Ранглиста на ФИФА – 30 )

По подобие на Англия, така и за Алжир вратарска грешка лиши отбора от точката срещу Словения. Сега африканците ще трябва да направят едно чудо срещу Англия, ако искат да имат някакъв шанс за прогрес отвъд груповата фаза. Забеляза се и липса на дисциплина в състава, като Джезал стана най-бързо изгонената резерва в историята на Световните първенства. В мача срещу Словения алжирците контролираха повече топката и изглеждаха отбора, който е по-вероятно да победи, но отново се показа старата слабост – липсата на изявен голмайстор.

Възможно ли е Алжир да хвърли нова бомба на Мондиала след като Швейцария стори това срещу Испания? Да, но… е мнооого малко вероятно. По всяка вероятност Англия ще спечели и букмейкърите много добре знаят това, като дават коефициенти за победа на “трите лъва” от около 1.25, което просто не си струва да се играе. Смятам да заложа на Англия, но да бият на нула. Коефициентът е добър, а и Алжир когато падат, обикновено го правят на нула, било то с един, два или три гола.

Прогноза: Англия да бие на нула при коефициент от 1.80 в Bet365

Източник: Англия - САЩ


Прочети още...

Германия - Сърбия

{ Публикувано в четвъртък, юни 17, 2010 от Unknown }


Германия – Сърбия
Световно първенство – Група D
Петък – 18.06 играй на живо в Bet365

ГЕРМАНИЯ

Германия изглеждаше наистина впечатляващо в своя първи мач от Група D срещу Австралия. Тимът победи с 4-0, лесно създаваше положения и можеше да вкара още четири. Най-впечатляващото, обаче, бе, че немската машина не спря да атакува през целия мач, независимо какъв бе резултата. Треньорът Льов използва през мача четири нападателя, като Какау и Гомес замениха Клозе и Подолски през втората част. Много хвалби имаше и към плеймейкъра на Вердер Бремен Йозил, който създаде доста голови положения за Клозе и компания, а специалистите го определят като новата световна футболна звезда.

Принципно Льов използва Клозе като единствен в атака, но от по-задни позиции му помагат в ляво Лукаш Подолски, в средата Йозил и Мюлер, а вдясно е Бастиан Швайнщайгер. Няма контузени или наказани играчи в състава, като се очаква титулярите срещу Сърбия да бъдат същите, които играха срещу “кенгуратата”.

СЪРБИЯ

Сърбия разочарова в първия си мач на Световното, като загуби с 0-1 от Гана, а доста специалисти смятаха, че те ще бъдат една от изненадите на шампионата. Лукович направи голяма грешка малко преди края, която костваше на тима поне точката в двубоя. Може би проблемът при сърбите е, че не се чувстват комфортно като фаворити, както бе в двубоя с африканците. Когато един отбор е определян за фаворит, това си носи очакванията и скоро започват нервите, ако мачът не тръгне. Сърбия беше прекалено припряна и нямаше много организация в играта им.

Някои от играчите дори си позволиха да критикуват треньора Радомир Антич, като Деян Станкович заяви, че мястото му не е да играе на поста дефанзивен полузащитник. Лично за мен, играчите си търсят извинения за загубата, с оглед на това, че имаха някои положения, изпуснаха ги и накрая загубиха.

Сега Сърбия се изправя срещу Германия в мач, който ако бъде загубен, то почти сигурно може да означава отпадане. Може да започнат и калкулациите. Сърбия трябва да вземе точка днес, и да се надява в последния кръг Германия да бие Гана. Принципно Сърбия играе по-добре когато е аутсайдер, когато няма напрежение. Ако Германия успее да вкара първи гол, то вероятно ги очаква нова лесна победа. Колкото и да ми харесват сърбите като отбор, то просто не виждам как ще успеят да победят бундестима, който сякаш играе с лекота.

Прогноза: 1 при коефициент от 1.62 в Bet365

Източник: Германия - Сърбия


Прочети още...

ЮАР - Уругвай

{ Публикувано в вторник, юни 15, 2010 от Unknown }


ЮАР – Уругвай
Световно първенство – Група A
Сряда – 16.06 играй на живо в Bet365

ЮАР (Ранглиста на ФИФА – 83)

Бафана Бафана сигурно съжалява, че не успя да победи Мексико в първия мач от Група A, откриващ Световното. Тимът поведе с 1-0 след красив гол на Чабалала, но 10 минути преди края “ацтеките” успяха да изравнят. ЮАР удари и греда в 90-та и в крайна сметка двата отбора си поделиха точките. Африканците започнаха доста нервно мача, като имаха нужда от известно време, за да влязат в ритъм, докато Мексико повече владееше топката, но нямаше много положения за гол.

Вратарят Куне заяви, че феновете не са били достатъчно шумни с техните вувузели, които най-много да навлече гняв върху себе си. Няма играч, който да е критикувал феновете и после да се е облагодетелствал. Класирането на ЮАР за следващата фаза почти сигурно зависи от този мач, с оглед на това, че третия им двубой от Група А е срещу фаворита Франция.

УРУГВАЙ (Ранглиста на ФИФА – 16)

Преди срещата на Уругвай срещу Франция се говореше, че южноамериканците ще имат проблеми в защита, но това така и не стана. Тимът се защитаваше доста добре, дори и като остана с човек по-малко, като в крайна сметка си заслужи точката срещу финалиста на миналото Световно.

Както и се очакваше Диего Форлан бе най-опасния играч на Уругвай, като всичко опасно започваше от или минаваше през него. От друга страна Луис Суареш не направи най-добрия мач в кариерата си, като от него се очаква далеч повече, с оглед на страхотния сезон, който имаше с холандския Аякс. Уругвай беше доволен и на точка срещу Франция, но сега положението е друго, като тимът ще търси трите точки преди третия мач срещу Мексико.

Да, ЮАР се представи доста добре в защита срещу Мексико, но не вярвам това да се случи за втори пореден път срещу силен противник, какъвто определено е Уругвай. Според мен, а и според ранглистата на ФИФА Уругвай разполага с по-класните играчи и ще успее да спечели.

Прогноза: 2 при коефициент от 2.40 в Bet365

Източник: ЮАР - Хондурас


Прочети още...

Испания - Швейцария

{ Публикувано в вторник, юни 15, 2010 от Unknown }


Испания – Швейцария
Световно първеснтво – Група H
Сряда – 16.06 играй на живо в Bet365

ИСПАНИЯ (Ранглиста на ФИФА – 2)

Ла Фурия е един от фаворитите за спечелването на Световното, като тимът на Висенте Дел Боске се класира с лекота за Мондиала. Испания са действащия европейски шампион, като през 2008 победиха на финала Германия с 1-0. Тогава треньор бе Луис Арагонес, който след успеха се оттегли, за да дойде бившия наставник на Реал Мадрид Дел Боске. Както казах, Испания изигра квалификациите с лекота, като записа 10 победи от 10 мача, а в последния мач победи с 5-2 Босна и Херцеговина.

Всичко в лагера на Испания е доста спокойно, като няма нито контузии, скандали или пък изненадващи рокади на треньора. Ла Фурия записа пет победи в контролите преди ЮАР 2010, като се откроява онова 6-0 над Полшва в Мурсия. По всяка вероятност Испания ще играе в схема 4-1-3-2 или 4-4-2, като напред е дуото Торес + Вия, а в защита са Рамос, Пике, Пуйол и Капдевила. В центъра на терена все още има някои притеснения дали Андрес Иниеста ще може да играе, тъй като до скоро лекува контузия.

ШВЕЙЦАРИЯ (Ранглиста на ФИФА – 24)

Ентусиазмът на Швейцария бе доста охладен в контролите преди Мондиала, където момчетата на Отмар Хицфелд загубиха от Уругвай с 1-3 и от Коста Рика с 0-1, преди да завършват 1-1 с Италия. Всички мачове бяха играни на роден терен в Швейцария. Испания е фаворит за първото място и нормално с оглед на класата на тима, докато за Швейцария остава борбата за второто, като Чили и Хондурас са трудни съперници.

Квалификациите за Швейцария започнаха с унизителна загуба от Люксембург, но след това тима заигра добре и завърши първи в групата, като изпревари отборите на Израел, Латвия и Гърция. Е, групата беше лесно като цяло.

Както и да го погледна този мач просто не виждам как Швейцария ще успее да измъкне нещо. Класата на Испания е прекалено голяма, като те го показаха и в контролите. Силата на Ла Фурия е в контрола на топката, а като добавим и към това факта, че швейцарците изпитват доста затруднения в намирането на противниковата мрежа, то изборът ми изглежда повече от логичен.

Прогноза: 1 -1.5 при коефициент от 2.02 в Bet365

Източник: Испания - Швейцария


Прочети още...