Манчестър Юнайтед - Астън Вила

{ Публикувано в петък, февруари 26, 2010 от Unknown }

Манчестър Юнайтед – Астън Вила
Карлинг Къп – Финал
Неделя – 28.02.2010г. 17:00ч. на живо в сайта на Bet365

Носителят на Калинг Къп за миналата година Манчестър Юнайтед се изправя срещу Астън Вила с цел да защити трофея. За разлика от миналогодишния финалист Тотнъм, Вила не загуби нито един от двата мача във Висшата Лига срещу „червените дяволи“, като веднъж победи и веднъж завърши наравно, а това определено е знак, че тимът на Стилян Петров знае как да играе срещу Рууни и компания.

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД
Всички в Юнайтед говорят за едно – невероятната форма на Рууни. За последно той вкара два на Уест Хям за победата с 3-0 у дома. Уест Хям обаче не е Евертън или Астън Вила, в които Рууни просто бледнееше, а Юнайтед не успя да спечели. В двубоя с „карамелите“ Юнайтед излезе напред в резултата, но в крайна сметка загуби с 1-3. Защитата на „червените дяволи“ просто не е толкова здрава, колкото трябва да бъде и Вила го доказа на два пъти.

В полуфиналите на турнира Бербатов и компания играха срещу градския враг Сити, като загубиха първия мач с 1-2. В реванша на Олд Трафорд те победиха с 3-1, като герой отново бе Рууни. Домакините имат проблеми с някои контузени футболисти, като капитана Райън Гигс е аут за мача. Двама от ключовите защитници също няма да могат да вземат участие – Рио Фърдинанд и Джон О’Шей. По този начин в отбрана всичко пада на плещите на лекувалия дълго контузия Неманя Видич и доста колебливия Еванс. Нани пропуска двубоя, заради червения си картон, а други трайно контузени са Андерсон и Харгрейвс.

АСТЪН ВИЛА
Някой помни ли кога Астън Вила последно са играли финал? Бърза проверка в Интернет показва, че това е станало преди цели 10 години. Тогава тимът загуби финала за ФА Къп, а сега десет години по-късно, феновете на Вила се надяват най-сетне да видят нещо по-ново във витрината на клуба.

Астън Вила си е доста солиден отбор, който вече няколко години се опитва да разбие хегемонията на „големите 4″. Миналият сезон Вила дори беше на четвъртото място с 6 точки разлика пред Арсенал, но в крайна сметка пак остана утешителното участие в Лига Европа. Този сезон отборът на Мартин О’Нийл отново се представя добре, като направи два супер мача срещу Юнайтед – 1-0 на Олд Трафорд и 1-1 в Бирмингам.

И какво излиза, че имам отбор, който не е губил този сезон от Юнайтед, като дори не му позволил да вкара(гола за 1-1 в Бирмингам бе автогол). Както казах, Вила е воден от Мартин О’Нийл, мениджър, който доста често е сочен като наследник на Сър Алекс начело на „червените дяволи“.

Дали ще успее за трети път Вила да не загуби от Юнайтед? Предпоставки за това има – скоростта на Милнър и Ашли Йънг спомагат за това да се откриват доста положения за тримата нападатели Агбонлахор, Карю и Хески. И трите остриета се намират в добра форма, което е лоша новина за разклатената защита на „червените дяволи“. Смятам, че Вила ще вкара повече от веднъж днес и не е изключено да вдигне трофея. Не е изключено мача да отиде и към продължения, но смятам, че преди това ще има доста голове. Главният ми залог ще бъде за над 2.5 гола, докато бих рискувал с малко пари и за победа на Вила.

Прогноза: Над 2.5 гола при коефициент от 2.00 в Bet365

Източник: http://futbolniprognozi.eu/manchester-united-aston-vila-karling-cup-final-28-02-2010/

Прочети още...

Интер - Челси | Шампионска Лига

{ Публикувано в вторник, февруари 23, 2010 от Unknown }

Интер – Челси
Шампионска Лига
Сряда – 24.02.2010г. 21:45ч. пряко по PRO BG

Жозе Мауриньо определено ще бъде адски щастлив, ако успее да отстрани Челси. Португалецът вече няколко пъти се заяде с бившия си клуб, като за последно заяви, че ако той беше все още начело на лондончани щял да спечели повече титли от наследниците му. Дали Специалния ще докаже на Абрамович какво е изпуснал предстои да видим.

ИНТЕР
Жозе може да стана шампион на Англия с Челси и такъв на Италия с Интер, но титлата в Шампионската Лига все му убягва, откакто напусна Порто. Интер не е преминавал през тази фаза на турнира откакто Специалния дойде на поста старши треньора и за това си има своето обяснение – жребият всеки път му дава английски съперник – първо Манчестър Юнайтед, а миналата година – Ливърпул.

Интер е доста стабилен у дома, като все още няма загуба. И все пак тимът загуби от инерцията си, като завъртя три поредни равенства в Серия А, а вторият Рома е вече само на пет точки. За последно направиха нулево реми у дома, като през цялото второ полувреме играха с 9 души, което може да се отрази на свежестта на играчите днес.

Милито и Ето’О ще са главната заплаха за Челси, като особено първия се намира в доста добра форма. Мауриньо познава Челси отвътре, знае силните и слабите страни на тима, като сега е времето да се възползва от това.

ЧЕЛСИ
Челси увеличи преднината си на върха в Премиършип след победа с 2-0 у дома над Уулвърхемптън, но резултата лъже в известна степен, тъй като отново Петр Чех се намеси няколко пъти решаващо, а Дрогба добави нови два гола към сметката си. Дидие има четири гола откакто се върна от Купата на Африканските Нации и отново главно ще се разчита на него в нападение.

Челси загуби малко стабилността си в защита, като започна да допуска прекалено много грешки и е чист късмет, че някои от съперниците на тима не се е възползвал от това. Може би проблем се крие в проблемите на капитана Джон Тери, а и не само. Титулярният ляв бек на отбора и на Англия Ашли Коул се контузи лошо и като нищо може да пропусне дори Световното Първенство.

Карло Анчелоти не е непознат в Милано. Той осем години водеше градския враг на Интер – Милан, като успя да спечели титлата в Серия А, както и в Шампионската Лига. Анчелоти има не малко мачове срещу „нерадзурите“ и знае това-онова за играта на тима.

Не очаквам много голове днес, като все си мисля, че мачът днес е хикс. Интер е колеблив напоследък и може би няма силите да преодолее тим като Челси, който ще иска да запише приемлив резултат преди реванша, а равенството определено в включено в сметките на англичаните.

Прогноза: Х при коефициент от 3.20 в Bet365

Източник: http://futbolniprognozi.eu/inter-chelsi-shampionska-liga-24-02-2010/

Прочети още...

Олимпиакос - Бордо

{ Публикувано в вторник, февруари 23, 2010 от Unknown }

Олимпиакос – Бордо
Шампионска Лига
Вторник – 23.02.2010г. 21:45ч. пряко по Диема 2

Повечето фенове по всяка вероятност ще са заети да гледа Щутгарт – Барселона и може би имат право, тъй като очаквам мачът между шампионите на Гърция и Франция да бъде здрава битка, лишена от много голове и футболни достойнства.

ОЛИМПИАКОС
Ако съдим по качеството на играчите в двата състава, то тогава Бордо е фаворит за продължаване в следващата фаза, поне според специалистите. Олимпиакос може да има повече опит в Шампионската Лига от френския си съперник, но тимът едва едва се класира за тази фаза, най-вече благодарение на късни победи в групата. Домакините победиха в последния кръг в Гърция с 5-1 Левадиакос, а в трите си домакински мача в групата в ШЛ записаха три победи, но тези резултати лъжат до известна степен и сега ще ви кажа защо:

  • Щеше да бъде изненада, ако Олимпиакос не бе спечелил срещу Левадиакос, които са доста ниско разреден тим в гръцкото първенство, а резултата 5-1 можем да го приемем като изключение, тъй като Олимпиакос първо предпочита да мисли за защита, а в нападение каквото стане.
  • Олимпиакос спечели първите си две домакинства в ШЛ с по 1-0, като това бяха победи над тимове, които принципно не са от тяхната класа. Третата победа бе над Арсенал, но пък това бе „артилеристите“ вече се бяха класирали напред и не си даваха зор.
  • Във вътрешното първенство Олимпиакос бе победен два пъти в последните си четири мача у дома, като съперниците не бяха дори близко до класата на Бордо.

И какво излиза, традиционно предпочитащия да се подсигурява тим на Олимпиакос ще трябва да атакува днес, с цел да вкара поне един гол преди тежкия реванш във Франция. Трудна задача, още повече, че французите разполага с прекрасни играчи в нападение, които ще се възползва от всяка грешка на домакините.

БОРДО
Отминаха дните във френската Лига 1, когато Лион диктуваше играта. Сега тази роля е отредена на Бордо, който доминира независимо къде играе – било то у дома или като гост. Бордо в момента води на върха на класирането с 3 точки пред втория и гледа към защитата на титлата си.

В Шампионската Лига Бордо е един от двата тима, които все още нямат загуба в турнира. Това звучи още по впечатляващо, когато видим, че те бяха в една група с Ювентус, Байерн Мюнхен и Макаби Хайфа. Нещо повече тимът завърши първи в групата с цели 6 точки преднина пред втория Байерн. Защитата на отбора е повече от стабилна, като в трите гостувания в ШЛ тя допусна само един гол. Нападението на Бордо ще водят Вендел и по-всяка вероятност бъдещия играч на Арсенал – Шамак, който вече има два гола в Европейските турнири.

Олимпиакос е доста надценен откъм коефициент за този двубой, с оглед на дефанзивната игра на тима и многото колебливи игри напоследък. Бордо разполага с невероятни играчи в нападение и за мен ще бъде изненада, ако не победят днес.

Прогноза: 2 при коефициент от 2.50 в Bet365

Източник: http://futbolniprognozi.eu/olimpiakos-bordo-shampionska-liga-23-02-2010/

Прочети още...

Щутгарт - Барселона

{ Публикувано в вторник, февруари 23, 2010 от Unknown }

Щутгарт – Барселона
Шампионска Лига
Вторник – 23.02.2010г. 21:45ч. пряко по PRO BG

Защитаващият титлата си от миналогодишното издание на турнира Барселона днес гостува в първия на намиращия се в доста добра форма Щутгарт. И двата тима записаха убедителни победи в последните си мачове на родната сцена, като това е една малка гаранция, че ни чака доста вълнуващ двубой.

ЩУТГАРТ
Йенс Леман ще се изправи за втори път срещу Барселона в Шампионската Лига, като този път трудности ще му създава бившия му съотборник в Арсенал – Тиери Анри. Последният път, когато немецът игра срещу „каталунците“ бе на финала на турнира, като тогава той бе изгонен още в 20-та минута, а неговия Арсенал падна с 1-2. Ясно е, че и днес Леман ще има трудни мигове срещу атомното нападение на испанците.

Щутгарт започна сезона в Бундеслигата доста слабо, като по едно време дори имаше изгледи да се бори за оцеляване, но след зимната пауза нещата в клуба явно се наредиха, като тима започна да прави добри мачове, а и да вкарва доста. В последния кръг от немското първенство Щутгарт пътува до Кьолн, за да разбие с 5-1 домакините и трябва да се каже, че днешните домакини имат 6 победи от последните си 7 двубоя.

Треньорът Кристиан Грос явно си е свършил перфектно работата, като тима му играе доста атрактивен и качествен футбол, като лесно и бързо преминава от защита в атака. Какау показа невероятно успеваемост миналия уикенд, като вкара 4 на Кьолн. Друг играч, който ще иска да покаже какво може на Барса е Хибер, който е под наем в Щутгарт именно от „каталунците“.

БАРСЕЛОНА
Барселона се намира в невероятна форма, като тимът е спечелил 18 от 23-те си мача в Примера Дивисион. „Каталунците“ претърпяха първата си загуба за сезона от Атлетико Мадрид преди два кръга, но в последния победиха с 4-0 Сантандер у дома, като головете забиха Меси, Иниеста(2) и Анри.

Контузиите на Шави и Кейта има за какво да притесняват Гуардиола преди днешното гостуване. Но големите проблеми с контузиите в тима са в защита, където Дани Алвеш и Абидал са аут. Последният път, когато Барса разчиташе на контра атакуващ футбол бе срещу Атлетико, а тогава тимът загуби за първи път през сезона. Ибрахимович не играе срещу Сантандер, но очаквам днес да е на линия.

Очаквам от Барса да атакува и да не оставя много шансове на Щутгарт да застраши вратата на Валдес. „Каталунците“ ще искат да си направят реванша максимално лесен и именно поради този факт моят съвет да играете за победа на Барса с два чисти гола.

Прогноза: Барселона -1 азиатски хендикап при коефициент от 2.09 в Bet365

Източник: http://futbolniprognozi.eu/stutgart-barselona-shampionska-liga-23-02-2010/

Прочети още...

Манчестър Сити - Ливърпул

{ Публикувано в събота, февруари 20, 2010 от Unknown }

Манчестър Сити – Ливърпул
Англия – Висша Лига
Събота – 20.02.2010г. 17:00ч. пряко по Диема

Манчестър Сити посреща Ливърпул в директен сблъсък за 4-то място, като към този момент Сити имат точка преднина пред „червените“ от Анфийлд, а имат мач по-малко. Домакините определено ще искат да вземат трите точки и да дръпнат малко пред прекия си конкурент.

МАНЧЕСТЪР СИТИ
Манчестър Сити преди време изгони Марк Хюз и го замени Роберто Манчини, но всичко е пределно ясно – парите управляват света. Сити е по стъпките на Челси преди години, като зад „гражданите“ стоят огромните финанси на арабските собственици. Трябва само да припомним, че миналия сезон тимът на Мартин Петров завърши на 7-мо място, а тази година вече се бори за класиране в топ 4, догодина може би и за титлата?

Манчестър Сити завърши 1-1 със Стоук, за да излезе с точка пред Пуул, като в двубоя на Анфийлд „гражданите“ направиха хикс 2-2, а в този двубой целта е само една – трите точки. Трябва да кажем, че и Сити нямат загуба у дома този сезон, като в последните си шест мача имат шест победи. Има някои контузени футболисти в лагера на домакините, като Крейг Белъми и Майк Ричърдс са аут, както и Компани. Друг липсващ футболист е Патрик Виейра, който е наказан за три мача, тъй като изрита съперник без топка.

В атака отново ще се разчитана Адебайор, тъй като Тевез все още е в Аржентина, заради семейни дела.

ЛИВЪРПУЛ
Ливърпул имаше 3 победи от последните си 4 мача преди загуби на Емирейтс с 0-1 от Арсенал. Това остави Джерард и компания на точка зад днешния им съперник в класирането, а до края на сезона не остават чак толкова много срещи. Ливърпул имаше известни проблеми с двубоя си в Лига Европа срещу Униреа, като едвам едвам биха с 1-0 след късен гол на Давид Н’Гог. Очакванията са днес отново французина да води атаката на тима, а има и шанс да видим Торес в игра. Ел Ниньо поднови тренировки тази седмица, което определено е добра новина за Рафа Бенитез, капитана Джерард и феновете на отбора.

Ако изключим загубата от Арсенал, то Ливърпул не се представя чак толкова зле откъм резултати. Смятам, че тимът от Анфийлд ще покаже някакъв футбол срещу представилия се доста под очакванията срещу Стоук тим на Манчестър Сити. Ако Ливърпул загуби днес, то разликата с „гражданите“ става 4 точки, а може да нарасне и на 7, което си е сериозна преднина.

Прогноза: Х при коефициент от 3.30 в Bet365

Източник: http://futbolniprognozi.eu/manchester-city-liverpool-anglia-premiership-21-02-2010/


Прочети още...

Милан - Манчестър Юнайтед

{ Публикувано в понеделник, февруари 15, 2010 от Unknown }

Милан – Манчестър Юнайтед
Шампионска Лига
Вторник – 16.02.2010г. 21:45ч. пряко по PRO BG

Двубоят между Милан и Манчестър Юнайтед, нормално, привлича повече внимание и за това си има причини. Първо, Дейвид Бекъм ще излезе за първи път срещу бившия си клуб и както Сър Алекс спомена преди време „ще бъде цирк“. Втората причина е, че когато на футболния терен излязат два от титаните на Европейския футбол – винаги е интересно, още повече, когато става въпрос за мач от директните елиминации на Шампионската Лига. Да, Милан не се представя кой знае колко добре напоследък в Серия А, но „червените дяволи“ ще направят голяма грешка, ако подценят „росонерите“.

МИЛАН
Милан далеч не започна 2010 година както се очакваше, а след загубата в градското дерби от Интер титлата в Италия стана илюзия. Последваха няколко слаби мача, но в крайна сметка миналия петък „росонерите“ намериха формата си и победиха у дома Удинезе с 3-2. Алесандро Неста и Пато се възстановиха от контузиите си, което си е доста важен факт за италианците. Милан се представя доста странно и му липса само едно – постоянство в играта. Нека само си припомним победата над Реал насред Мадрид, а тогава се предполагаше, че Роналдиньо и компания се намират в голяма криза.

Разбира се, Юнайтед може да излезе и да играе за добър резултат, с оглед на предстоящия реванш, но традицията е на страната на Милан в срещите между двата тима на Сан Сиро.

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД
Много хора сигурно няма да се съгласят със следващото ми твърдение, но е за мен е безспорно, че Манчо е по-слаб от миналата година, когато в състава бяха Роналдо и Тевез. Също така този сезон в отбора нямаха късмет с контузиите и Сър Алекс рядко имаше възможност да играе с най-доброто на терена. Неманя Видич е аут за двубоя, както и Андерсон. В момента „червените дяволи“ зависят изцяло от играта на Руни, който няма достатъчно подкрепа в атака. Фъргюсън заяви, че Милан е по-слаб без Кака, което е вярно, но абсолютно същото е при тях с Роналдо.

Както и да го погледнем, това си е доста труден мач за предвиждане. И двата тима играят добър футбол, като може би формата на Юнайтед е по-постоянна. И в двата отбора, обаче, разчитат доста на индивидуалните качества, едните на Рони, другите на Руни. Ако погледнем коефициентите, ще видим, че букмейкърите доста подценяват Милан, имайки предвид, че те са домакини. Милан да победи или завърши наравно няма да бъде много изненадващо.

Прогноза: Милан +0 азиатски хендикап при коефициент от 2.02 в Bet365

Източник: http://futbolniprognozi.eu/milan-manchester-united-shampionska-liga-16-02-2010/

Прочети още...

Лион - Реал Мадрид

{ Публикувано в понеделник, февруари 15, 2010 от Unknown }

Лион – Реал Мадрид
Шампионска Лига
Вторник – 16.02.2010г. 21:45ч. пряко по Диема

Лион са доста далеч от определението „впечатляващ“ напоследък, като имат шанса да спасят сезона с мачовете в Европа. Безспорно трудна задача, като се има предвид съперника на французите – Реал Мадрид, един от най-добрите отбори на Стария континент и един от фаворитите за титлата в ШЛ. „Белият балет“ скъси дистанцията с Барселона с три точки и ще гледа да запише пета поредна победа.

ЛИОН
Тимът не Клод Пюел определено е аутсайдер за сблъсъците с Реал, като след зимната пауза показа дори някакво живване, въпреки че някои резултати не бяха това което очакваха феновете на тима. Лион има доста добър състав на хартия, но и доста често изпитва затруднения дори срещу дънните риби в Лига 1. Ясно е, че домакините ще се опитат да вземат нещо в първия мач, тъй като реванша далеч няма да е лесен. Защитата на отбора, обаче е доста колеблива и не просто не виждам как ще успее да спре играчи като Кака, Роналдо и Игуиан.

Матю Бодмер, Франсоис Клерк и Клебер Андерсон са твърдо аут за двубоя.

РЕАЛ МАДРИД
Реал възвърна амбициите си за титлата след победата над Херес в последния кръг, докато градския им съперник Атлетико им направи страхотна услуга, като победи Барселона на Калдерон. Разликата между „белия балет“ и „каталунците“ е само две точки и по всичко личи, че битката за Примера ще е яростна до самия край. Атмосферата в отбора е повече от добра след такъв добър уикенд и както казах малко по-горе гостите ще гледат да запишат пета поредна победа във всички турнири. С играчи като Кака, Роналдо и Игуиан в нападение Реал е вкарал 11 гола в последните си 4 мача, което си е предпоставка какво ги чака Лион.

Карим Бензема се завръща у дома точно навреме, след като успя да се възстанови от измъчващата се контузия и все пак се очаква да започне мача на пейката. Твърдо аут са Гути, Рафаел ван дер Ваарт и Дудек, които останаха в Мадрид.

Очаквам доста отворен мача, като не мисля, че нито един от двата отбора ще се опита да се защитава. Гостите от Реал са доста убедителни напоследък и смятам, че няма да имат проблеми да пробият колебливата защита на Лион. Роналдо и компания най-сетне започват да играят играта си и определено ще искат да запишат добър резултат, с цел да си направят реванша по-лесен.

Прогноза: 2 при коефициент от 2.10 в Bet365

Източник: http://futbolniprognozi.eu/lion-real-madrid-shampionska-liga-16-02-2010/

Прочети още...

Астън Вила - Манчестър Юнайтед

{ Публикувано в вторник, февруари 09, 2010 от Unknown }

Астън Вила – Манчестър Юнайтед
Англия – Висша Лига
Сряда 10.02.2010г. 21:45ч. пряко по Диема

Феновете на Вила Парк ги чака страхотен двубой между два тима, които се намират в страхотна форма в последно време. Астън Вила взе точка на Уайт Харт Лейн в последния кръг, но тима има страхотен потенциал в атака, който би трябвало да тревожи дори Манчестър Юнайтед, нищо, че в последния си мач „червените дяволи“ разбиха с 5-0 Портсмутд у дома.

АСТЪН ВИЛА
Астън Вила се намира на седмото място, но е само на три точки от четвъртия Ливърпул, а и трудните мачове за отбора свършват след мача с Юнайтед. Стилян Петров и компания ще имат за съперници главно отбори от дъното и категорично е твърде рано да ги отписваме от борбата за четвъртото място. Вила е всерия от осем мача без загуба, но е изключено да се мисли, че тимът няма да се опита да победи „червените дяволи“ и по този начин да направи дубъл срещу тях.

Емил Хески получи контузия в двубоя срещу Тотнъм и е под въпрос за сблъсъка. Ако не успее да се възстанови ще бъде заместен от Джон Карю. Единственият дълготрайно контузен е Найджъл Рио-Кокър.

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД
Манчестър Юнайтед преследва Челси от самия старт на шампионата във Висшата Лига, като нито за миг не допусна „сините“ да се откъснат прекалено много и ето че момчетата на Сър Алекс са само на две точки от съперника си за титлата. Гостите записаха серия от добри резултати, като е показателно само да видите победите над Арсенал, Хъл Сити, Манчестър Сити и Портсмут. Уейн Руни е в страшна форма и не е учудващо, че Юнайтед вкара 15 гола в последните си четири срещи.

Рио Фърдинанд е аут, като това е третия му мач от наказанието за четири срещи, което има. Наманя Видич е под въпрос, тъй като все още го мъчи контузия, а Джон О’Шей и Оуен Харгрейвс са дълготрайно контузени.

Астън Вила има нужда да продължи да печели точки, за да остане в борбата за топ 4, като очаквам от тях отново да играят на контра атаки. Гостите от Юнайтед са доста продуктивни откъм голове напоследък и ще искат да си отмъстят за загубата от Вила на Олд Трафорд по-рано през сезона. Очаквам да видя доста голове.

Прогноза: Над 2.5 гола при коефициент от 2.00 в Bet365

Източник: Футболни и спортни прогнози

Прочети още...

Арсенал - Ливърпул

{ Публикувано в вторник, февруари 09, 2010 от Unknown }

Арсенал – Ливърпул
Англия – Висша Лига
Сряда – 10.02.2010г. 21:45ч. пряко по Диема 2

Загубата на Арсенал на Стамфорд Бридж от Челси на практика изхвърли тима от надпреварата за титлата във Висшата Лига и като нищо в края на сезона „артилеристите“ да треперят дори за мястото си в Шампионската Лига догодина. Ливърпул победи Евертън в мърсисайдското дерби, което помогна на отбора да се задържи на четвъртата позиция, само с точка повече от петия Тотнъм.

АРСЕНАЛ
Вярно е, че Арсенал направи наистина някои много добри мачове този сезон, но в сблъсъците срещу останалите отбори от топ 4 нещата не изглеждаха много добре и именно тези срещи попречиха на тима да влезе в сериозна борба за титлата. Загубите от Манчестър Юнайтед и Челси да са достатъчна причина за феновете, за да бъдат те недоволни. Факт е, че мотивацията в състава е ниска, а и в последните си три мача Арсенал има едва 1 вкаран гол.

След като на няколко пъти Бендтнер влиза резерва, то сега се очаква да започне титуляр за домакините. Други играчи, които се очаква да започнат мача са Росицки и Денилсон, за сметка на Уолкът и Самир Насри.

ЛИВЪРПУЛ
Ливърпул спечели срещу Евертън, като трябва да се спомене, че „червените“ играха почти час с човек по-малко. Тимът на Рафа Бенитез показва известно подобрение в играта си, най-вече в защита, която вече четвърти пореден мач не допуска гол. Гостите биха били доволни и на точка срещи Арсенал и именно за това не очаквам много отворен двубой, особено първото полувреме.

Кирякос е наказан, заради червения си картон в последния кръг, докато Банаюн, Торес и Глен Джонсън продължават да са контузени. Малко вероятно е Рафа Бенитез да прави промени по състава си, като единствено Мартин Шкъртел ще замести наказания Кирякос.

Мотивацията при Арсенал е на много ниско ниво след двете загуби в дербитата и определено ще им е трудно срещу коравата защита на Ливърпул, недопуснала гол в последните четири срещи. От друга страна и гостите няма тръгнат за задължително победа, което прави избора за под 2.5 гола в този мач доста добър.

Прогноза: Под 2.5 гола при коефициент от 1.83 в Bet365

Източник: Футболни и спортни прогнози

Прочети още...

Жребий за Евро 2012 | Квалификации - Групи

{ Публикувано в неделя, февруари 07, 2010 от Unknown }

Жребият за квалификациите за Евро 2012 стана ясен. Вижте групите по-надолу:

ГРУПА А
1. Германия
2. Турция
3. Австрия
4. Белгия
5. Казахстан
6.Азербайджан

ГРУПА B
1. Русия
2. Словакия
3. Ейре
4. Македония
5. Армения
6. Андора

ГРУПА C
1. Италия
2. Сърбия
3. Северна Ирландия
4. Словения
5. Естония
6.Фар. острови

ГРУПА D
1. Франция
2. Румъния
3. Босна и Херцеговина
4. Беларус
5. Албания
6. Люксембург

ГРУПА E
1. Холандия
2. Швеция
3. Финландия
4. Унгария
5. Молдова
6. Сан Марино

ГРУПА F
1. Хърватия
2. Гърция
3. Израел
4. Латвия
5. Грузия
6. Малта

ГРУПА G
1. Англия
2. Швейцария
3. България
4. Уелс
5. Черна гора

ГРУПА H
1. Португалия
2. Дания
3. Норвегия
4. Кипър
5. Исландия

ГРУПА I
1. Испания
2. Чехия
3. Шотландия
4. Литва
5. Лихтенщайн

Церемонията се състои в Дома на културата и науката във Варшава. Българската делегация замина за полската столица още в петък. Тя е представена от селекционера Станимир Стоилов, директора на националните отбори Наско Сираков, вицепрезидента на футболния съюз Атанас Фурнаджиев и шефа на международния отдел Андрей Мединцев.

Както е известно националният тим на България попадна в трета урна, заедно с отборите на Израел, Финландия, Норвегия, Ирландия, Шотландия, Северна Ирландия, Австрия и Босна и Херцеговина.

В жребия участие ще вземат 51 отбора плюс домакините от Полша и Украйна. Тимовете ще бъдат разпределени в шест групи от по шест, както и три групи от по пет тима. За финалите се класират победителите в групите, както и най-добрият втори отбор. Останалите осем отбора, завършили на втора позиция ще играят баражи, за да определят последните четири участника.

По решение на УЕФА отборите на Русия, Грузия, Азербайджан и Армения не могат да попаднат в една и съща група. Решението идва заради обтегнатите политически отношения между тези държави.

Ето и разпределението на урните.

1-а урна: Испания, Германия, Холандия, Италия, Англия, Хърватия, Португалия, Франция, Русия

2-а урна: Швейцария, Гърция, Чехия, Швеция, Сърбия, Турция, Дания, Словакия, Румъния

3-а урна: Израел, БЪЛГАРИЯ, Финландия, Норвегия, Ирландия, Шотландия, Северна Ирландия, Австрия, Босна и Херцеговина

4-а урна: Словения, Латвия, Унгария, Литва, Беларус, Белгия, Уелс, Македония, Кипър

5-а урна: Черна гора, Албания, Естония, Грузия, Молдова, Исландия, Армения, Казахстан, Лихтенщайн

6-а урна: Азербайджан, Люксембург, Малта, Фарьорски острови, Андора, Сан Марино

Източник: Футболни и спортни прогнози
Прочети още...

Челси - Арсенал | Англия - Висша Лига | Неделя - 07.02.2010

{ Публикувано в петък, февруари 05, 2010 от Unknown }

Челси – Арсенал
Англия – Висша Лига
Неделя – 07.02.2010г. 18:00ч. пряко по Диема

Челси е под угрозата да сдаде лидерската позиция, най-вече заради факта, че пропусна да бие като гост Хъл Сити в последния кръг от Висшата Лига. Трите точки са задължителни за „сините“, но същото важи и за гостите от Арсенал. Ако „артилеристите“ загубят днес, то това би означавало почти сигурно, че те отпадат от надпреварата за титлата.

ЧЕЛСИ
Напрежението определено е лагера на Челси. Тимът е лидер в класирането от ранен етап на първенството, но в момента шансът Манчестър Юнайтед да завладее върха си е доста реален. Отборът на Карло Анчелоти води с 2 точки на „червените дяволи“, които не вярвам да имат затруднения с домакинството си на Портсмут в събота.

Ашли Коул се завръща в състава, след като се възстанови от контузията си, което става за сметка на Юри Жирков. Отново в нападение ще бъдат Никола Анелка и Дидие Дрогба. Джон Оби Микел се завърна най-сетне от Африка и също може да започне мача.

АРСЕНАЛ
Няма да е пресилено, ако кажем, че това е последния влак за Арсенал. „Артилеристите“ играят доста добре този сезон, но е факт, че загубиха всички дербита срещу топ отборите, което в крайна сметка може да им коства и титлата. Загубата с 1-3 от Манчестър Юнайтед у дома бе голям удар по амбициите на Арсен Венгер и играчите му и не е ясно дали ще успеят да преодолеят тази загуба навреме. Арсенал изостава на шест точки от Челси и е сигурно, че нищо друго освен победа не им върши работа.

Бендтнер се възстанови от контузията си и ще бъде на разположение на Арсен Венгер за дербито, докато Едуардо е под въпрос. Има вероятност Сол Кембъл и Абу Диаби също да попаднат в състава, който ще пътува до Стамфорд Бридж, докато твърдо аут са Гибс, Ван Перси и Джору.

Въпреки че загуби точки срещу Хъл Сити Челси продължава да изглежда, като най-сериозния кандидат за титлата. Играчите на Карло Анчелоти ще трябва да го докажат срещу Арсенал. „Артилеристите“ са разочаровани от загубата от Манчестър Юнайтед, а и многото контузии също им повлияха.

Прогноза: 1 при коефициент от 1.80 в Bet365

Източник: Футболни и спортни прогнози

Прочети още...

Волфсбург - Байерн Мюнхен

{ Публикувано в петък, февруари 05, 2010 от Unknown }

Волфсбург – Байерн Мюнхен
Германия – Първа Бундеслига
Събота – 06.02.2010г. 15:30ч. на живо в сайта на bwin

Шампионите от Волфсбург изглежда са забравили как се печелят мачове. Въпреки че имаха минимална преднина при гостуването на Хамбургер миналата седмица, в крайна сметка поделиха точките. Байерн Мюнхен гази всичко, което се изпречи на пътя им. „Баварците“ ще искат да прекъснат лошата традиция тук, където нямат победа вече пет години.

ВОЛФСБУРГ
Последният път когато Волфсбург спечели мач преди три месеца срещу Хофенхайм – цели десет срещи те не са усещали вкуса на победата. Под ръководството на Костнер, който замести уволнения Фе, Волфсбург изигра един от най-добрите си мачове в последно време срещу Хамбургер, но в крайна сметка не успя да вземе всичките точки. Миналият сезон „вълците“ разкатаха тук Байерн – 5-1, но сега явно ролите са разменени.

БАЙЕРН МЮНХЕН
Десет поредни победи във всички турнири са голям успех за Байерн. Миналата седмица „баварците“ лесно преодоляха Майнц у дома, като му вкараха само три гола(всичките през второто полувреме). Гостите изглеждат като тим, който няма как да бъде спрян. Като се има предвид какви крила притежава отбора(Рибери и Робен), то не се учудвам, че е така.

Байерн спечели последните си седем мача в Бундеслигата с голова разлика 23-6! Волфсбург се намира в много лоша форма и не беше точно сега момента за двубоя с Байерн. „Баварците“ притежават невероятна атака и ще искат да прекъснат традицията от пет години без победа тук.

Прогноза: 2 при коефициент от 1.72 в Bet365

Източник: Футболни и спортни прогнози

Прочети още...

Тотнъм - Астън Вила | Англия - Висша Лига

{ Публикувано в петък, февруари 05, 2010 от Unknown }

Тотнъм – Астън Вила
Англия – Висша Лига
Събота – 6.02.2010г. 19:30ч. пряко по Диема

ТОТНЪМ (4-ТИ) | ФОРМА ДОМАКИН 8-1-3 28:8
За поредна година Тотнъм се опитва да се докопа до четвъртото място, даващо право на участие в Шампионската Лига. В последно време, обаче, нещата не вървят кой знае колко добре на Уайт Харт Лейн и феновете на тима започват да се питат дали Хари Реднап е човека, който ще вкара любимия им отбор в турнира на богатите. „Шпорите“ се класираха за петия кръг на ФА Къп, след като победиха с 3-1 Лийдс в преиграването. Спорно е доколко този турнир е важен за домакините, тъй като само би ги разсейвал от главната цел.

Равенствата с Хъл Сити и Бирмингам, и загубата от Ливърпул скъсиха дистанцията с „мърсисайдци“ само на точка, а все още предстоят доста мачове до края на сезона.

Джърмейн Дефоу изглежда в много добра форма, но критиците му продължават да си задават въпроса, защо това не се случва всеки сезон?

АСТЪН ВИЛА (7-МИ) | ФОРМА ГОСТ 5-3-3 14:11
Сигурно на всички е ясно, че Вила играе контра атакуващ футбол, честно казано, доста добър контра атакуващ футбол. Тимът на Мартин О’Нийл е спечелил пет от последните си шест двубоя, включително и онова 1-0 над Манчестър Юнайтед насред Олд Трафорд. Победата с 2-0 над Фулъм като гост миналия уикенд дойде доста лесно, като се има предвид, че това бе едва третата домакинска загуба за Фулъм до тук през сезона.

По принцип Тотнъм обича да домакинства на Астън Вила, но в последните три сезона нещата не стоят точно така – една победа за Тотнъм, една за Вила и един хикс – 4-4.

Тотнъм определено ще играе за трите точки, на тях им трябват всички възможни точки, с цел да не изпуснат четвъртото място. По този начин двубоя ще се отвори и ще се даде на Астън Вила възможност да покажат колко са им добри контра атаките. Моят личен съвет да играете гостите да не загубят.

Прогноза: Астън Вила +0.5 азиатски хендикап при коефициент от 1.80 в Bet365

Източник: Футболни и спортни прогнози

Прочети още...

Ливърпул - Евертън | Англия - Висша Лига

{ Публикувано в петък, февруари 05, 2010 от Unknown }

Ливърпул – Евертън
Англия – Висша Лига
Събота – 06.02.2010г. 14:45ч. пряко по Диема

ЛИВЪРПУЛ
Ливърпул е пети, само на точка от заветното четвърто място, на което понастоящем стои Тотнъм. Тимът има 8-2-2 у дома с 30 отбелязани и 11 допуснати гола. Изглежда че Рафа Бенитез най-накрая успя да реши проблемите в защитата на отбора си, като „червените“ имат само едно допуснато попадение във вратата си в последните шест мача. Това се отрази благоприятно и на точковия актив на домакините.

Не така добре стоят нещата в нападение, където Пуул продължава да изпитва затруднения. С контузения Фернандо Торес и липсата на качествен заместник няма и да е другояче.

ЕВЕРТЪН
Евертън е на 9-то място в класирането на Висшата Лига, като има 3-3-5 като гост с 15 отбелязани и 19 допуснати гола. „Карамелите“ не са губили мач в Премиръшип от ноември, като тогава паднаха именно от градския враг Ливърпул на собствения си стадион. Евертън има четири победи от последните си пет мача, като е в серия от три поредни победи.

Контузиите бяха доста голям проблем за гостите в периода преди Коледа, но сега нещата лека полека се оправят и в края на сезона очаквам Евертън в горната половина на таблицата.

Статистиката в градските дербита може да покаже доста – Ливърпул има 3 победи и 3 хикса срещу Евертън в последните си шест домакинства. За последната победа на „карамелите“ тук трябва да се върнем десетина години назад – септември 1999 година. От тогава Пуул има 4 победи и пет мача са завършили наравно. Да, Ливърпул е фаворита днес, но освен ако не намерите коефициент от 2.00 или нагоре за тяхна победа, препоръчвам да не се залага на единица. С оглед на многото хиксове в тези дербита, смятам натам да насоча и моя залог.

Прогноза: Х при коефициент от 3.50 в Bet365

Източник: Футболни и спортни прогнози

Прочети още...

Футболна ТВ Програма 06/07 Февруари

{ Публикувано в петък, февруари 05, 2010 от Unknown }
Очаква ни доста силен футболен уикенд, като отново най-интересно ще бъде на Острова. В събота от 14:45ч. ще се играе мърсисайдското дерби Ливърпул – Евертън, което ще бъде предавано по Диема. В неделя пък един срещу друг излизат два от претендентите за титлата във Висшата Лига – Челси и Арсенал. Мачът е от 18:00ч. и отново ще бъде предаван по Диема. В италианската Серия А също има един двубой, който би трябвало да привлече вниманието ви – играят два от претендентите за място в ШЛ догодина – Фиорентина и Рома. Тази среща може да гледате в неделя от 21:45ч. по ТВ+ и в сайта на Bet365.

Събота – 06.02.2010г.
14:45 Ливърпул – Евертън | Диема
17:00 Болтън – Фулъм | Диема 2
17:00 Манчестър Юнайтед – Портсмут | Диема
19:00 Валенсия – Валядолид | ТВ+
19:30 Тотнъм – Астън Вила | Диема
21:00 Барселона – Хетафе | ТВ+
23:00 Реал Мадрид – Еспаньол | ТВ+

На живо в Bet365 ще предават:
09:00 Сентръл Коуст Маринърс – Нюкасъл Джетс
11:00 Аделаида – Бризбан Роо
12:30 Розенборг – ЦСКА Москва
14:00 Аустрия Виена – Виктория Пилзен
15:00 Елфсборг – Одензе
19:20 Донкастър – Рединг
21:15 Спортинг – Академика
21:45 Ливорно – Ювентус
23:15 Витория Сетубал – Бенфика

На живо в bwin ще предават:
12:15 Фейрензе – Байра Мар
13:00 Енерги Котбус – Кобленц
13:00 Унион Берлин – Аугсбург
15:30 Волфсбург – Байерн Мюнхен
15:30 Фрайбург – Шалке 04
15:30 Бохум – Байер Леверкузен
15:30 Хофенхайм – Хановер 96
15:30 Кьолн – Хамбургер
16:00 Елче – Нумансия
18:00 Джирона – Химнастик
18:00 Палермо – Парма
18:00 Валенсия – Валядолид
18:00 Реал Мурсия – Реал Сосиедад
18:30 Нюрнберг – Щутгарт
20:00 Барселона – Хетафе
20:45 Ливорно – Ювентус

Неделя – 07.02.2010г.
14:10 Палермо – Парма | ТВ+
15:30 Бирмингам – Уулвърхемптън | Диема
15:30 Фейенорд – АЗ Алкмаар | РИНГ БГ
16:00 Болоня – Милан | ТВ+
17:30 Аякс – Твенте | РИНГ БГ
18:00 Челси – Арсенал | Диема
18:00 Майорка – Виляреал | ТВ+
20:00 Сарагоса – Севиля | ТВ+
21:50 Фиорентина – Рома | ТВ+

На живо в Bet365 ще предават:
08:00 Сидни ФК – Пърт Глори
10:00 Голд Коуст Юнайтед – Уелингтън Финикс
16:00 Интер – Каляри
16:00 Болоня – Милан
20:00 Гимараеш – Пакос Ферейра
21:30 Генк – Стандарт Лиеж
21:45 Фиорентина – Рома
22:15 Порто – Навал

На живо в bwin ще предават:
00:20 Кали – Милонариос
12:00 Бетис – Херкулес
12:15 Оливерензе – Санта Клара
13:15 Дънфърмлин – Селтик
13:30 Кайзерслаутерн – Падерборн
13:30 Фортуна Дюселдорф – Дуисбург
13:30 Франкфурт – Алемания Аахен
15:00 Удинезе – Наполи
15:30 Сиена – Сампдория
15:30 Майнц 05 – Борусия Мюнхенгладбах
17:00 Алмерия – Спортинг Хихон
17:00 Атлетик Билбао – Херес
17:00 Майорка – Виляреал
17:00 Малага – Депортиво Ла Коруня
17:00 Осасуна – Тенерифе
17:30 Борусия Дортмунд – Айнтрахт Франкфурт
19:00 Сарагоса – Севиля
21:00 Сантандер – Атлетико Мадрид
21:30 Насионал – Меделин

Източник: Футболни и спортни прогнози
Прочети още...