Прогнози за 09.09.2009г.

{ Публикувано в сряда, септември 09, 2009 от Unknown }
Мексико - Хондурас | 1
Англия - Хърватия | 1
Албания - Дания | 2
Румъния - Австрия | Над 2.5 гола
Прочети още...

КАК ДА ПОБЕДИМ БУКМЕЙКЪРИТЕ - КУРС ЗА МЛАДИ БОЙЦИ

{ Публикувано в понеделник, септември 07, 2009 от Unknown }
3-ТА ЧАСТ ИЛИ КАК ДА ЗАПОЧНЕМ

За начало е необходимо да определите в каква светлина Вие разглеждате спортните залози: хазартно увлечение или инвестиция, целяща увеличаване на капитала.

В Англия хиляди хора отиват в кръчмата, поръчват си няколко бири и залагат на любимия отбор. Не е важно, че отборът за който говорим е Ипсуич и играе срещу Манчестър Юнайтед. За повечето англичани залогът е увлечение и го правят за удоволствие. На тях нищо не им коства да изгубят 20 – 30 паунда. Именно от такива хора и процъфтяват букмейкърските къщи в целия свят. (В действителност, ставал съм свидетел, как по време на конференция двама англичани си направиха облог – Колко време ще говорят лекторите? 5 или 10 минути.)


Ако за Вас спортните залози са просто увлечение, настоящият курс не Ви е нужен. В случай на неудачна прогноза, изгубените пари може да смятате за разходи за развлечение.

Но ако се готвите да се отнасяте съм залозите, като към дългосрочна инвестиция, то ще се съгласите, че избраната форма на вложение е доста рискована. Не е тайна, че колкото по – рентабилен е даден инвестиционен проект, толкова по – рисков е той. Професионалният играч получава 200 – 300% приходи от стартовия си капитал годишно. За сравнение, на валутния пазар FOREX показатели 100 – 120% се считат за отлични. (От икономическа гледна точка, за отлични се смятат 20 – 30 %. 100% може да очаквате, ако измислите заместител на windows-a , или лекарство за рака).

Установяване на игрова банка.

Игровата банка, това е общата сума на парите, която ще отделите за залагания. Никога не залагайте пари, предназначени за нещо друго, още по – малко пък взети на заем. След като определите сумата помислете, загубата й няма ли да е осезателен удар по Вашия бюджет. Избирането на игрова банка трябва да Ви предпази от психически разстройства, които по някога са трудно поносими, особено в случай на продължителни лоши серии.

Контрол на резултатите от вложението.

Изключително важно е да познавате добре своите силни и слаби страни – нещо за което се изисква честност. Болшинството от нас обичат да мислят, че са по – добри отколкото са в действителност, независимо за каква работа става дума. В това число влизат и залаганията. Единственият правилен и достоверен начин за получаване на обективна оценка е воденето на отчет за всеки направен залог. Не само на печалбите, но и на загубите! Пълното, обширно и точно водене на отчета е необходимо за всеки, който се стреми към повишаване на професионалните си качества. Не се доверявайте на паметта – не е надеждно. Човешкият мозък има способността да помни добрите моменти /печалбите/, а да забравя лошите /загубите/.

Съхраняването на подробни и точни записи на Вашите залози е важно при методична игра и е основа за Вашите бъдещи успехи. Записките трябва да са прости, но ефективни. Колкото по – подробно ги водите, толкова по – точно можете да анализирате методите си на игра и слабите си страни. На пример: разликата в доходността между различните видове залози; точността при изчисляването на вероятностите при залози в различни букмейкърски къщи и други. Съхраняването на подобни записи на всички направени залози може да Ви помогне при избора на оптималната за Вас стратегия.

Съхраняването на точни записи на Вашите залози ви гарантира ефективен контрол над инвестицията. С щателното записване на всеки залог и резултатът от него може да се избегне общочовешката склонност към самозалъгване.

Ако сме слабо запознати с този бизнес, най – подходящият начин за изучаването му е т.нар. “игра на хартия”. Целта е да определим силните и слабите си страни без реална игра. Не е необходимо да рискуваме тежко заработени пари, само за да си представим по – ясно картината. Естествено, ако ни провърви в началото на тестовия период възниква мисълта “Ех , ако бях играл с реални пари”, но не това е важното. Винаги ще има възможност да се получат реални приходи, стига добре да се изучи основата.

Броят на спортовете, на които се залага също е важен. Няма преуспяващ играч, който да залага на повече от два вида спорт. Просто е невъзможно да се обхванат всички аспекти на информацията, ако се занимаваме с повече от 1 – 2 вида спорт едновременно. Нещо повече: експертите съветват не само да се залага само на един вид спорт, а да се съсредоточим на отделни отбори, първенства или играчи.

Воденето на строга отчетност и стратегията за управление на капитала е също толкова важна, колкото и даването на добри прогнози за всеки, който се стреми към получаването на стабилен доход от спортните залагания.

Повечето от любителите на спорта могат интуитивно да определят изхода от почти всяка среща, на убеждението, че това е достатъчно за получаването на постоянен доход неминуемо води до катастрофа. Без ясна стратегия и точни записи на всеки залог е невъзможно повишаването на нивото на играча, над нивото на интуитивното мислене и късмета, особено при дълга игра.

В света има безброй играчи, които не съумяват да получат регулярен доход от своите залози само заради това, че изцяло се доверяват на инстинктите си при избора на краен победител, без да вземат под внимание системата за управление на капитала и стратегиите за игра. Познаваме много играчи, които въпреки отличните си анализаторски качества не съумяват да получат регулярен доход именно поради това.

Прочети още...

Прогнози за 05.09.2009г.

{ Публикувано в събота, септември 05, 2009 от Unknown }
Испания - Белгия | Испания да бие с 2 или повече гола
Полша - Северна Ирландия | 1
Франция - Румъния | 1
България - Черна Гора | 1
Прочети още...

КАК ДА ПОБЕДИМ БУКМЕЙКЪРИТЕ - КУРС ЗА МЛАДИ БОЙЦИ

{ Публикувано в вторник, септември 01, 2009 от Unknown }
2-РА ЧАСТ ИЛИ ЗАЩО БУКМЕЙКЪРИТЕ МОГАТ ДА БЪДАТ ПОБЕДЕНИ

В първата част от курса разгледахме принципите на работа на букмейкърската къща. Тук ще поговорим за това, защо букмейкърите са по-силни от по–голама част от играчите.

Букмейкърът е истински професионалист в своята работа и отличен познавач на спорта. Повечето от играчите са обикновени хора, обичащи да поседят пред телевизора, гледайки футбол.


При оценка на събитията, букмейкъра анализира множество фактори и предполага действията на играчите. Има достъп до информация, която за повечето обикновени играчи е недостъпна. А дори да е достъпна, начинаещият играч просто не знае как да я използва. Букмейкърът отлично знае каква информация му е необходима и от къде да я намери. Той анализира всяка среща, за която предстои да обяви линия и е длъжен да знае практически всичко, което може да се разбере за нея: състав за мача, план на игра, сезонен график, взаимоотношенията на играчите помежду им, рождените дни на играчи, треньор, президент и прочие. Всяка дреболия може да бъде от значение. Към това трябва да прибавим и факта, че букмейкъра вече има преимущество пред играча по линията, за сметка на своя марж.

Как смятате, могат ли индианците, въоръжени със своите лъкове и стрели да се противопоставят на танкова колона? Естествено, отчитайки разликата в подготовката на играчите и букмейкърите, в началото повечето играчи са обречени на поражение при дълга игра. Но това не означава, че от букмейкърската къща не може да се спечели.

Защо букмейкърите могат да бъдат победени?

За да спечелим е необходимо да използваме нашите предимства!
Но какви предимства има обикновеният играч?

Букмейкърите не могат да се съсредоточат върху отделни събития и видове спорт, а са принудени да предлагат широк спектър от такива. Принуждава ги конкуренцията. А на вас не Ви пречи да се съсредоточите на няколко отбора (първенства, играчи) и щателно да проучите всичките им възможности в предстоящият двубой. Да отчетете физическото и моралното състояние на играчите, контузиите и т.н. И накрая е необходимо трезво да оцените шансовете и да направите своя залог. Да, истинският играч може да е привърженик на ЦСКА, но да заложи на Левски.

Нека разгледаме двете основни причини, позволяващи “пресичане” на букмейкърската линия:

Аналитична грешка на букмейкърската кантора.

За разлика от другите хазартни игри, като рулетка, карти, зарове и др. при спортните залози възможните изходи не са еднозначно известни. Т.е., ако хвърлим зар, можем да кажем, че вероятността да излезе определено число е точна 1/6. В спорта, определянето на вероятността не е така просто. Поради това и букмейкърските къщи имат цели отдели анализатори, които се занимават с определяне на вероятностите и съставяне на линия за предстоящото спортно събитие. Независимо от това, че при определяне на вероятностите могат да се използват готови програмни продукти, последна дума има човекът. Именно човекът решава какъв коефициент да предложи за един или друг изход от дадено спортно събитие. И колкото и опитен и квалифициран да е този човек, той прави грешки. Всички ги правим.

Съзнателна грешка на букмейкърската кантора.

Освен това, някои букмейкъри съзнателно правят “грешки” в линиите си, целейки повишаване на доходите си и намаляване на риска. Принципът се свежда до следното: въпреки изчислените по нормален път вероятности, букмейкърите знаят, че болшинството от хората ще заложат на отбор А. Кантората съзнателно понижава коефициента на отбора А, за да минимизира загубите в случай, че той наистина спечели. В този случай, тя трябва да повиши коефициента на отбора Б. В този случай се получава съзнателно “пресичане” на линията. (Често срещано явление при мачове на националните отбори).

Това означава, че при правилен избор на обектите за залагане и използвайки гореописаните грешки, от букмейкърската кантора може да се печели.

Играчът има важно предимство пред букмейкъра – ПРАВО НА ИЗБОР. Букмейкъра е длъжен да даде котировки за всички мачове. Даже и за тези, които не разбира или няма мнение. Къщата не може да направи дълбок анализ на всички мачове, за които обявява линия. Играчът може да се концентрира на няколко мача и да залага, само ако се сдобие с информация, която силно да повлияe на изхода от събитието.

Достатъчно е да се открият 1-2 “пресичания” в ден, а това вече е достатъчна причина, за правене на залог.

Прочети още...